Patronul-pistolar e în genunchi: Şeful clubului PAOK, declaraţii lacrimogene după ce a dezgustat lumea fotbalului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Salonic

Ivan Savvids a avut un comportament demn de Vestul Sălbatic, intrând pe gazon cu pistolul la el, atunci când arbitrul a anulat un gol al echipei sale.

Din cauza prostiei unui om cu părul alb, un întreg campionat, cel al Greciei, a fost suspendat, o echipă de tradiţie, PAOK Salonic, riscă retrogradarea, iar o ţară pasionată de fotbal, Grecia, riscă excluderea din competiţiile internaţionale.

Cam acesta e, pe scurt, bilanţul scenelor halucinante care au dezgustat planeta fotbalului, duminică seară, atunci când derby-ul PAOK - AEK a fost întrerupt în minutul 90.

Cele mai şocante imagini au fost cele cu Ivan Savvidis, conducătorul gazdelor, intrând pe teren cu un pistol şi ameninţându-l pe centralul partidei: „Eşti un om mort!“.

Acum, la 48 de ore după aceste incidente, Ivan Savvidis şi-a cerut scuze în genunchi, printr-un comunicat publicat de presa elenă şi preluat de Digi Sport. Trebuie precizat că, după cele întâmplate duminică, poliţia din Grecia a emis un mandat de arestare pe numele lui Savvidis.

Ce a scris?

Vreau să-mi cer iertare faţă fanii lui PAOK, suporterii greci şi comunitatea internaţională a fotbalului. Îmi pare foarte rău pentru ce s-a întâmplat. Este clar că nu aveam niciun drept să intru pe teren în acel mod.

Reacţia mea a fost cauzată de situaţia precară în care se află fotbalul grec în ultima perioadă şi de toate evenimentele petrecute la finalul meciului PAOK - AEK, care nu au nicio treabă cu sportul. De modul în care arbitrii au decis să valideze să anuleze pe motiv de ofsaid şi să valideze apoi golul, de întreruperea meciului, de pătrunderea pe teren a oamenilor din ambele tabere deşi nu aveau ce căuta acolo.

Toate aceste lucruri ar fi putut face ca situaţia să degenereze. Singurul scop cu care am intrat pe teren a fost să protejez miile de fani ai lui PAOK de provocările care aveau loc şi să evit ca situaţia să se complice şi mai mult pentru că incidentele s-ar fi putut solda cu victime.

Vreau să mă credeţi că nu am avut nicio intenţie să interacţionez cu echipa adversă sau să influenţez brigada de arbitri. Şi cu siguranţă nu am ameninţat pe nimeni.

Din păcate, atât eu, familia mea şi colegii sunt ostatici într-un fotbal foarte bolnav. Ne chinuim să răzbatem şi vom continua să luptăm pentru un fotbal curat şi un arbitraj corect în lupta pentru trofee, în ciuda atacurilor constante de care avem parte la toate nivelurile.

Încă o dată, îmi cer iertare.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite