„Patou“ din Yaoundé. Reportaj tulburător din cartierul Essos al capitalei Camerunului, printre rudele lui Ekeng

„Patou“ din Yaoundé. Reportaj tulburător
din cartierul Essos al capitalei Camerunului, printre rudele lui Ekeng

Celine Ekeng

„Dincolo de competiţie, dincolo de eşaloane, fotbalul este despre oameni. Fotbalul românesc nu trece prin clipe uşoare. Dumnezeu să-l odihnească în pace pe Patrick Ekeng”. Cu aceste cuvinte şi-a început azi Răzvan Burleanu discursul care a deschis Adunarea Generală a Federaţiei Române de Fotbal.

Ştiri pe aceeaşi temă

8.680 de kilometri mai departe, în Yaoundé, rudele lui Patrick Ekeng aşteaptă împietrite rezultatele anchetelor care vor stabili motivul decesului neaşteptat al fotbalistului în vârstă de 26 de ani. “Le Monde” a publicat un reportaj tulburător din cartierul Essos al capitalei Camerunului, printre rudele şi prietenii din copilărie ai jucătorului. 

“Amicii din copilărie de-ai lui Patrick Ekeng s-au adunat toţi sâmbătă în apropierea «micului stadion», astăzi transformat în garaj, parcare şi punct de spălare a maşinilor, unde Patrick adora să joace fotbal. «L-am cunoscut aici, acum mai mult de 10 ani», povesteşte Anicet Ondoa, cu voce gâtuită de durere. «Pe atunci, eram toţi tineri şi jucam fotbal în fiecare weekend. Tocmai se mutase cu familia în acest cartier. Într-o zi, a venit la stadion şi l-am întrebat dacă poate să joace fotbal cu noi. Era cam slăbuţ, dar l-am acceptat». De la primul meci, amicii au fost daţi pe spate de «micul geniu». Patrick conducea balonul cu uşurinţa cu care spui «Bună ziua». Juca şi dribla atât de bine pentru vârsta sa încât l-au poreclit «Balonul de aur», convinşi că într-o zi cel pe care îl numeau afectuos «Patou» va deveni mare. Foarte rapid, au format ceea ce ei numeau «Zimbabwe», un fan club care îl urma pe jucător peste tot”, a relatat jurnalista Josiane Kouagheu în paginile “Le Monde”.

“În domiciului familiei din cartierul Ngousso, plânsetele răsună pretutindeni. «Întotdeauna mi-am dorit ca Patrick să meargă la şcoală. Dar a preferat fotbalul. Era pasiunea lui, modul lui de a fi», mărturiseşte mama fotbalistului, Celine, cu privirea pierdută. Lumea a început să se adune în curtea unei case cu două etaje, aflată încă în construcţie. Toţi au venit să-l plânge pe Patrick, «amicul», «fratele», «cel care n-a a ezitat să trimită bani chiar şi când era în dificultate». «Este casa pe care Patrick voia să şi-o construiască», suspină mama sa. Patrick a plecat fără «Balonul de aur» şi fără să aibă timp să termine construcţia «palatului» la care visa de când era copil”, a mai notat Kouagheu.

Citeşte mai mult pe aceeaşi temă:

Ekeng a murit: doctorul lui Dinamo admite că fotbalistul n-a fost defibrilat. Ce s-a petrecut în ambulanţă

Ekeng a murit: mama şi sora fotbalistului au vorbit pentru BBC. Ce le-a spus Patrick în ultimul dialog la telefon

 

Patrick Ekeng a murit: declaraţii contradictorii şi intervenţii controversate

Putea fi salvat Ekeng? Încă o mărturie cutremurătoare de pe teren: „Când l-au urcat în ambulanţă nu mai respira“

Patrick Ekeng a murit. Întrebările care au nevoie de un răspuns după această tragedie

Ekeng a murit! Mesaj sfâşietor al unuia dintre jucătorii care au încercat să-l readucă la viaţă chiar pe terenul de joc

Scene de groază la Dinamo - Viitorul! Patrick Ekeng a murit. Medicii au încercat în zadar să-l resusciteze

Patrick Ekeng a murit. Soţia plecase în Franţa vineri şi îl aştepta acasă după finala Cupei

Familia lui Patrick Ekeng. Mijlocaşul lasă în urmă o soţie şi o fiică în vârstă de doi ani

 

Patrick Ekeng a murit: un coleg a anunţat soţia camerunezului despre tragedie. Curg lacrimi pe stadionul Dinamo

Patrick Ekeng a murit: camerunezul ne-a lăsat o „bijuterie“ de gol, dar şi un ultim status emoţionant pe WhatsApp

 
 
 
 
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările