Patinatori de pe cinci continente la Bucharest Open 2021: Imagini superbe cu delegaţiile din Iran şi Kuweit

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Patinatoare din Egipt
Patinatoare din Egipt

Cea de-a patra ediţie a concursului de patinaj exclusiv recreaţional şi pentru adulţi, Bucharest Open, s-a desfăşurat anul acesta virtual. Sub deviza #wearebackstronger, peste 200 de participanţi, cu vârste între 4 şi 72 de ani, din 18 ţări, s-au întrecut în acest weekend online.

„După aproape două sezoane grele, cu incertitudini şi restricţii, patinoare închise şi competiţii anulate, am considerat că un concurs virtual este o oportunitate de a merge mai departe. Aşa că am creat o platformă care să ne permită să putem primi înscrieri de la cluburi din toată lumea. Scopul nostru a fost să permitem patinatorilor să-şi prezinte programele de concurs online, în faţa unui juriu de arbitrii, să-şi regăsească motivaţia în aceste vremuri dificile şi să fie răsplătiţi pentru performanţa lor“, spune Andreea Ţuligă, organizator Bucharest Open.

Peste 200 de patinatori din 18 ţări au dat curs acestei iniţiative: România, Ungaria, Austria, Italia, Elveţia, Luxemburg, Spania, Portugalia, Suedia, SUA, Canada, Australia, Egipt, Emiratele Arabe Unite, Kuweit, Iran, Indonezia şi Japonia. 

Concursul de patinaj s-a desfăşurat pe parcursul a două zile, datorită numărului mare de participanţi. Arbitrii din România, SUA, Macao, Africa de Sud, Turcia, Germania, Italia au urmărit programele de concurs, unde patinatorii au fost împărţiti pe categorii de vârstă. 

Kuwait

Delegaţia din Kuweit, la Bucharest Open 2021

Participanţii s-au întrecut în probe tehnice, unde şi-au arătat măiestria la paşi, sărituri şi piruete. Nu a lipsit elementul spectacolului la proba de show-skating sau ansamblu, cu programe din „Maleficient“, „Grease“, „Hairspray“ sau „Joker“. David Cipolleschi, fost dansator şi coregraf al unor artişti precum Kylie Minogue, Amy Winehouse sau Ricky Martin a fost unul dintre juraţi la proba show skating şi s-a asigurat că partea de entertainnment este respectată.

Participanţi din Iran, Kuweit şi Indonezia

Noutatea concursului o constituie participarea pentru prima oară la un concurs de patinaj a unei echipe din Iran. Nika Esmaeilzadeh (15 ani) şi Mahmoud Nikpour (28 ani) s-au detaşat de concurenţi cu un nivel tehnic ridicat: „Este prima noastră participare, pentru că până acum 8 luni nu am avut un patinoar unde să ne antrenăm. Sunt emoţionată, dar şi foarte fericită că am avut şansa să concurez la Bucharest Open“, spune Nika.

Iran

Sportivii din Iran, încântaţi de Bucharest Open 2021

„Fără îndoială surpriza acestui concurs a fost să vedem patinatori cu un patinaj foarte bun din ţări precum Iran, Kuweit, Indonezia sau Egipt, unde patinajul nu este un sport popular. La fel de surprinzător a fost să vedem şi prezenţa a numeroşi adulţi din Canada, SUA, Australia, Spania, Portugalia sau Austria. Pasiunea lor pentru acest sport, la peste 50 de ani, ne bucură enorm“, adaugă Andreea Ţuligă.

Romania

Patinatorii din România, la Bucharest Open 2021

Alexandra Duarte (49 ani) o patinatoare din Portugalia a călătorit aproape 700 de km până la Madrid, în Spania, pentru a se putea antrena şi a participa la Bucharest Open. Pentru că graniţa cu Spania era închisă, a avut nevoie de un document de la Federaţia Sporturilor de Iarnă din Portugalia. A făcut această excursie în trei weekenduri consecutive, a dormit şi a mâncat în maşină pentru că era prea scump să meargă la hotel. 

Cea mai vârstincă participantă, Diane Cote-Fregeau (72 ani), din Canada, i-a impresionat pe juraţi la proba de show-skating. Deşi a suferit o intervenţie de înlocuire de şold, concurenta a prezentat un program bun, cu o coregrafie îndrăzneaţă.  

Despre Bucharest Open

Bucharest Open este singurul concurs de patinaj recreaţional din România. În doar patru ediţii (2017-2019, 2021), acesta a reuşit să devină un reper în patinajul artistic şi să crească de opt ori ca număr de participanţi, fiind o iniţiativă privată a clubului ACS Skating A 2 Z. Visul a fost de la bun început să creăm o comunitate în jurul acestui sport. Ideea de libertate cu care am gândit concursul şi faptul că nu există limitări de vârstă fac din Bucharest Open un spaţiu al exprimării artistice. În plus, Bucharest Open s-a bucurat şi de susţinerea a doi mari campioni români, care au venit să medalieze participanţii. Multiplul campion mondial şi medaliat olimpic la gimnastică, Marian Drăgulescu şi Larisa Iordache, campioană europeană şi medaliată mondial şi olimpic, au fost alături de noi la ediţiile din 2018, respectiv 2019.

Poster
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite