VIDEO Copilul minune de la Soci: Yulia Lipnitskaya, patinatoarea de 15 ani care are toate şansele să câştige aurul la Olimpiadă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Patinatoarea rusă în vârstă de doar 15 ani, Yulia Lipnitskaya, a încântat sâmbătă întreaga audienţă prezentă la competiţia programelor scurte de patinaj artistic, din cadrul Jocurilor Olimpice de la Soci.

Considerată de majoritatea comentatorilor sportivi un adevărat fenomen şi un copil minune, patinatoarea rusă a reuşit să aibă vârsta minimă pentru a se înscrie la Olimpiadă cu doar 26 de zile înainte de debut. Yulia Lipnitskaya a început patinajul de la vârsta de patru ani.

Sâmbătă seară, Yulia Lipnitskaya a obţinut scorul de 72.90 în cadrul programelor scurte de patinaj artistic, ceea ce a propulsat-o pe primul loc în clasament.

Deşi are o vârstă fragedă, Yulia Lipnitskaya are obiective clare pentru Olimpiada din 2014. Vrea să cucerească o medalie individuală de aur, cât şi una alături de echipa sa.

Toamna trecută, patinatoarea rusă a câştigat o medalie de argint în finala Grand Prix, însă în luna ianuarie Yulia Lipnitskaya a devenit cunoscută la nivel mondial după ce a devenit cea mai tânără patinatoare din lume care a cucerit aurul la Campionatele Europene. Ea a învins-o atunci pe Carolina Kostner, clasată a treia la Soci, precum şi pe coechipiera sa actuală, Adelina Sotnikova.

Într-un articol din „New York Times”, Patrick Reevel o descrie pe Yulia Lipnitskaya ca fiind cea care a renăscut patinajul rus. Totuşi, jurnalistul american a caracterizat-o ca fiind mai puţin expresivă decât colegii ei. „Şi-a stabilit un ţel de om adult, chiar dacă e un copil. De aceea pare oarecum închisă”, a fost răspunsul antrenorul ei.

Mama sa, care s-a mutat recent la Moscova pentru a se concentra asupra carierei fiicei sale, spune că totul se reduce la antrenament. „Poţi învăţa şi un urs să patineze pe gheaţă, dacă te antrenezi foarte mult”, a spus mama Yuliei pentru NYT.

Jurnaliştii americani mai scriu despre patinatoarea rusă că este fără îndoială un nou impuls de care întregul patinaj rus avea nevoie. Yulia Lipnitskaya ar putea fi o adevarată forţa pentru anii care vor urma, sunt cuvintele ziariştilor americani la adresa patinatoarei din Rusia.


Citeşte şi:

FOTO Rezumatul şi medaliaţii din prima zi de concursuri a JO de la Soci

Primul reprezentant al României la Jocurile Olimpice de la Soci, Sara Timea, a terminat pe penultimul loc competiţia de schi fond, proba de skiathlon 7.5km clasic + 7.5km liber. Conaţionala noastră este la prima participare la Olimpiadă şi a declarat de la început că nu aşteaptă rezultate notabile.

Jocurile Olimpice: Legendarul Ole Einar Bjorndalen a câştigat a 7-a medalie de aur la 40 de ani! Cornel Puchianu a venit pe un remarcabil loc 30

Ole Einar Bjorndalen, legenda vie a biatlonului, a făcut o cursă de excepţie pe proba de 10 kilometri sprint şi a terminat primul, deşi a ratat o tragere.

Jocurile Olimpice de la Soci: primul concurent român a încheiat pe locul 60 din 61 de competitori

Sara Timea a terminat pe penultimul loc competiţia de la schi fond, proba de skiatlon 15 kilometri (7,5 km clasic şi 7,5 km liber).

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite