„Pasă de titlu“ pentru Chelsea

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Londonezii au câştigat la Liverpool (2-0) prin gafa lui Gerrard şi au nevoie de victorie cu Wigan, pe teren propriu, pentru a lua titlul. Manchester United a sperat degeaba într-o înfrângere a formaţiei lui Abramovici. Chelsea este acum la un pas de al patrulea titlu din istorie.

Ieşită din cursa pentru titlu şi pentru Liga Campionilor, Liverpool a fost nevoită să „arbitreze" duelul umăr la umăr dintre Chelsea şi Manchester United. „Lăsaţi-vă bătuţi!", le-au cerut fanii "cormoranilor" lui Steven Gerrard şi compania, care au primit vizita londonezilor în penultima etapă din Premier League.

Motivul? Rivalitatea istorică dintre Liverpool şi United, ambele cu 18 titluri în palmares. În aceste condiţii, „pasa" lui Gerrard către Drogba la primul gol marcat de Chelsea a picat cât se poate de bine pentru fanii de pe „Anfield".

„Marile cluburi nu-şi aruncă istoria pe fereastră într-un singur meci. Credeţi că suporterii lui Liverpool vor să plece acasă cu ideea că echipa lor a capitulat fără luptă?", spunea Sir Alex Ferguson înainte de etapa de ieri, într-o ultimă încercare de a smulge titlul din mâinile lui Chelsea şi de a-l deturna spre „Old Trafford".

„Cormoranii" nu au cedat fără luptă, însă nici nu au făcut o partidă mare, predându-se definitiv la golul de 2-0 marcat de Frank Lampard. Cu cele trei puncte luate de pe terenul lui Liverpool, doar o minune o mai poate împiedica pe Chelsea să întrerupă seria de trei titluri consecutive câştigate de Manchester United.

Victorie inutilă la Sunderland

Aşa cum era de aşteptat, "diavolii" n-au avut mari emoţii în deplasarea de la Sunderland (1-0, gol Nani), menţinându-se la un punct în spatele echipei lui Carlo Ancelotti. Programul din ultima etapă ajută însă Chelsea, care va primi pe "Stamford Bridge" vizita lui Wigan, o echipă fără obiectiv în acest final de sezon. 

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite