Paradoxul Halep: a abandonat la turneul din Dubai, dar îşi continuă ascensiunea în clasamentul WTA

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Deşi a abandonat în primul tur al turneului WTA din Dubai, în partida cu Alizee Cornet, Simona Halep e sigură că va mai urca o poziţie în ierarhia mondială.

După ce miercuri s-au disputat meciurile din turul secund al turneului WTA din Dubai, în urma cărora Sorana Cîrstea s-a calificat în optimi, o altă româncă, Simona Halep, este sigură că începând de luni va mai urca o poziţie în clasamentul WTA. 

Simona se află acum pe poziţia a noua, dar va urca pe locul opt, cea mai bună clasare a sportivei noastre în ierarhia mondială. Cum de a ajuns Halep în această postură favorabilă? Eliminările premature din turneu ale Sarei Errani şi Petrei Kvitova, jucătoare care au disputat finala anul trecut la Dubai, câştigată de cea din urmă, i-au facilitat Simonei urcuşul în clasament, deoarece Kvitova nu şi-a putut apăra decât 55 din cele 470 de puncte obţinute în 2013.

Astfel, românca, deşi nu se poate lăuda cu o performanţă notabilă la ediţia din acest an a turneului din Dubai, profită de parcursul slab al adversarelor pentru a-şi continua ascensiunea în topul WTA. Cea mai bună clasare a unei jucătoare din România în istoria circuitului feminin de tenis a fost locul 7 ocupat de Virginia Ruzici.

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite