Pantilimon, „lucrat“ româneşte de englezi: de ce a fost îndepărtat de la Sunderland pentru o sumă ridicolă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Costel Pantilimon
Costel Pantilimon

Cine a crezut că fotbalul englez e unul dominat de fair-play şi condus de oameni cu comportament de lord ar trebui să citească povestea alungării lui Costel Pantilimon de la Sunderland.

După patru sezoane la Manchester City în care a apărat în doar şapte jocuri în Premier League, deoarece l-a avut drept rival pe titularul naţionalei Angliei, Joe Hart, fostul jucător al Timişoarei a ajuns la Sunderland, la începutul sezonului 2014-2015.

La noua sa echipă, „Panti“ a devenit numărul 1, bifând 28 de prezenţe în campionatul trecut, plus alte 17 în actuala ediţie din Premier League. Românul a jucat şi patru meciuri în cupe, adunând un total de 49 de apariţii în tricoul „pisicilor negre“. Ultimul său meci la Sunderland a fost la 19 decembrie, în înfrângerea cu Chelsea (1-3), atunci când a luat şi un „galben“. 

Apoi, goalkeeper-ul de 2,02 metri a devenit, mai întâi, rezerva lui Mannone şi, ulterior, a treia opţiune pentru managerul Sam Allardyce!

La începutul săptămânii, „cazul Pantilimon“ s-a şi încheiat: jucătorul a fost vândut la Watford pentru 650.000 de euro, o sumă ridicolă în condiţiile în care vorbim de Premier League, cea mai bogată întrecere fotbalistică din lume. 

De ce s-a grăbit însă Sunderland să se debaraseze de Pantilimon, un jucător de bază până acum o lună? Motivul a fost dezvăluit de presa engleză şi pare desprins de obiceiurile conducătorilor din fotbalul românesc..

Oprit la un meci de prelungire

Când a semnat cu Sunderland, „Panti“ a inclus o clauză în contractul său: ar fi beneficiat de o prelungire automată a înţelegerii şi de o mărire substanţială a salariului de 800.000 de euro pe sezon, în momentul în care ar fi atins 50 de meciuri ca titular. 

Pentru a „dribla“ această clauză, şefii lui Sunderland i-au transmis antrenorului să nu-l mai folosească pe portarul român, acesta fiind oprit la un meci de prelungirea contractului. Apoi, ştiind că „Panti“ va deveni liber în vară, după expirarea acordului, cei de la Sunderland s-au grăbit să-l dea la Watford pentru o sumă derizorie.

Disperarea cu care s-a dorit îndepărtarea românului are legătură şi cu situaţia critică în care se află Sunderland: locul 19, penultimul, după 22 din cele 38 de etape, la patru puncte de salvare. Iar dacă echipa va retrograda, atunci şi alţi fotbalişti cu salarii consistente, precum Pantilimon, vor fi îndepărtaţi din lot.

Va începe ca rezervă la Watford, lângă Arlauskis

Antrenorul noii echipe a lui Pantilimon, spaniolul Quique Sanchez Flores, a explicat ce statut va avea românul la ocupanta locului 12 în Premier League. „N-avem nevoie de un portar care să-l înlocuiască pe Gomes pentru că e un portar extraordinar. Dar căutăm jucători care pot acoperi postul şi care pot evolua oricând“, a spus tehnicianul iberic. La Watford, „Panti“ va fi coleg cu fostul stelist, Arlauskis, rezervă şi el de când a ajuns la club. „E o plăcere pentru mine să semnez cu Watford. Era cea mai bună opţiune pentru mine. E o echipă nou-promovată în Premier League şi cred că proiectul pe care îl are conducerea e OK. Gomes e un goalkeeper bun. Îl ştiu de la meciul direct cu Watford, e un tip de treabă. Voi lupta pentru locul de titular. E normal să existe o competiţie. Respect toată lumea şi voi încerca să ajut echipa“, a spus internaţionalul român.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite