Pandemie fără isterie: Cum se derulează viaţa oamenilor în Cehia. „Străzile sunt pline“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Nicolae Stanciu se află în autoizolare alături de familia sa, deşi cehii nu s-au baricadat în case
Nicolae Stanciu se află în autoizolare alături de familia sa, deşi cehii nu s-au baricadat în case

Într-o ţară în care numărul cazurilor confirmate e mult mai mare comparativ cu România, totuşi, noţiunea de normalitate s-a păstrat.

Guvernul României a trecut deja la Ordonanţa Militară numărul 7 şi rămâne de văzut ce restricţii mai pot fi luate în lupta cu pandemia.

Cert e că teroarea instaurată la noi, unde unii oameni au ajuns să ceară inclusiv sudarea uşilor (!), a dat naştere la o situaţie aproape unică în lume! Nici măcar în alte ţări, în care numărul bolnavilor e mai mare, populaţia n-a fost speriată în felul acesta printr-o serie de mesaje apocaliptice care curg zi şi noapte. Exact asta a explicat şi Nicolae Stanciu, legitimat la Sparta Praga (Cehia).

Într-un interviu acordat pentru site-ul oficial al Federaţiei Române de Fotbal, mijlocaşul de 26 de ani a povestit cum se vede viaţa din Capitala Cehiei.

Ce a spus Nicolae Stanciu?

*Cred că în acest moment sunt aproape de două ori mai multe cazuri aici decât în România. Dar  oamenii nu stau în izolare, supermarketurile sunt pline de oameni, pe stradă e plin de maşini, oameni care se plimbă! Eu, în schimb, sunt cu soţia mea la Praga şi respectăm toate recomandările.

*Chiar nu ştiu unde va duce totul (n.r. - această situaţie). E foarte greu de spus. Şi nouă ne este greu fără antrenamente sau meciuri. Asta era plăcerea noastră şi, dintr-o dată, a dispărut. Eu nu mă pot plânge pentru că ştiu ca sunt alţi oameni care suferă mai mult decât noi. De aceea, îmi doresc să scăpăm cât mai repede de acest virus.

*Pentru mulţi oameni, sunt sigur că nimic nu va mai fi ca înainte.

4.472 de cazuri confirmate erau până sâmbătă în Cehia, unde s-au înregistrat 59 de decese.  
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite