Ovidiu Toniță nu va juca în semifinala Cupei Europei cu Northampton

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cu toate că a fost reținut în grupul de 29 de jucători cu care echipa franceză de rugby USA Perpignan a pregătit semifinala Cupei Europei, de la Northampton (Anglia), internaționalul român nu este inclus între cei 23 de jucători care vor evolua astăzi, la ora 17.00. În cealaltă semifinală, disputată ieri, la Dublin, selecționata irlandeză Leinster a câștigat cu 32-23 disputa cu Toulouse (Franța).

Niciun rugbyst român nu va evolua anul acesta în semifinalele Cupei Europei, competiție care, în sportul cu balonul oval, are același rang ca Liga Campionilor în fotbal. Ovidiu Toniță a fost anunțat în grupul de 29 de jucători cu care echipa lui, USA Perpignan, a pregătit disputa cu ”sfinții” de la Northampton. Românul nu a fost însă reținut pe lista celor 23 care vor fi trecuți pe foaia de meci. Nici colegul său, talonerul Marius Tincu, nu va evolua, el fiind nerefăcut după o accidentare suferită la începutul anului, în partida de campionat cu Biarritz.

Cu toate că nu s-a făcut încă anunțul oficial, USAP va fi pregătită în sezonul viitor de Jacques Delmas. Fost antrenor la Biarritz, cu care a câștigat titlul de campion al Franței în 2005 și 2006 (atunci, acolo a jucat și pilierul român Petru Bălan), acesta îi va urma lui Jacques Brunel, care va antrena selecționata Italiei după Cupa Mondială din Noua Zeelandă (în septembrie-octombrie 2011).

Iată echipele probabile ale semifinalei Cupei Europei de astăzi (meciul va fi transmis înregistrat, de la 19.30, de Sport 1):

PERPIGNAN: Porical - Planté, Marty, Hume, Candelon - (md) Laharrague, (mg) Mélé - Le Corvec, Guiry, Chouly - Alvarez Kairelis, Tchale Watchou - Freshwater, Guirado, Mas (cpt.).

Rezerve: Geli, Pulu, Schuster, Tuilagi, Boulogne, Edmonds, Michel, Vilaceca.

NORTHAMPTON: Foden - Ashton, Clarke, Downey, Diggin - (md) Myler, (mg) Dickson - Dowson, Wilson, Clark - Day, Lawes - Mujati, Hartley (cpt.), Tonga'uiha.

Rezerve: Sharman, Waller, Mercey, Sorenson, Easter, Commins, Geraghty, Ansbro.

Ieri s-au disputat și semifinalele din Challenge Cup: Munster (Irlanda) - Harlequins (Anglia)  12-20 și Stade Francais (Franța) - Clermont (Franța) 29-25.

Finala va avea loc vineri, 20 mai, la Cardiff, pe ”Millennium Stadium”.

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite