Ovidiu Herea: „Plec la prima ofertă!“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ovidiu Herea
Ovidiu Herea

Ovidiu Herea şi-a prelungit contractul până în 2015 în schimbul unui salariu de 220.000 de euro pe an, plus 100.000 la semnătură. Condiţia? Va fi lăsat în străinătate, imediat ce se va ivi ocazia. Zgârcenia lui Copos a devenit proverbială în lumea fotbalului, dar, în acest sezon, patronul Rapidului plăteşte unele dintre cele mai mari salarii din Liga I!

Marcos Antonio (250.000 de euro pe an), Deac (220.000 de euro) şi Cassio (220.000 de euro) sunt oamenii în care finanţatorul giuleştenilor investeşte cel mai mult. De sâmbătă, pe lista celor mai bine plătiţi fotbalişti s-a mai adăugat un nume: Ovidiu Herea. Chiar Copos a anunţat, după partida cu Gaz Metan, că mijlocaşul şi-a prelungit contractul pentru încă trei ani. „Ovidiu Herea s-a comportat exemplar la negocieri. Va avea un salariu decent, în concordanţă cu valoarea sa", a fost afirmaţia patronului.

„Adevărul" a aflat care au fost condiţiile în care mijlocaşul de 26 de ani a acceptat noul acord cu formaţia din Giuleşti. Ovidiu Herea a acceptat un salariu de 220.000 de euro pe sezon, cu doar 40.000 de euro mai mare decât precedentul. În plus, a luat şi 100.000 de euro la semnătură.

Deşi e unul dintre principalii marcatori ai echipei şi ar fi putut cere mai mulţi bani, Herea a acceptat condiţiile propuse de Copos în schimbul unei clauze. Ea a fost dezvăluită chiar de decarul Rapidului: „Am făcut o înţelegere cu domnul Copos, care prevede ca eu să nu sar calul şi să nu cer marea cu sarea, iar în schimb, dânsul mă va lăsa să plec în străinătate la prima ofertă venită la club pe numele meu".

Episodul Dnepr l-a marcat

Acest pact arată dorinţa foarte mare a lui Herea de a pleca în străinătate. Jucătorul a avut oferte de transfer în fiecare pauză competiţională, ştie că la iarnă sau la vară va fi din nou curtat, şi vrea să se pună la adăpost de lăcomia lui Copos. Patronul a fost cel care l-a făcut pe mijlocaş să rateze, vara trecută, transferul la Dnepr Dnepropetrovsk. Motivul? Ucrainenii antrenaţi de Juande Ramos ofereau 1,5 milioane de euro, iar Copos a vrut două milioane.

„Eu sunt Panco moldoveano!"

Daniel Pancu a înscris două goluri superbe în victoria cu 5-3 în faţa celor de la Gaz Metan. Prilej pentru fani să scandeze celebrul refren: „Hei, Panco, Panco italiano!". După meci, întrebat dacă se simte „Panco italiano" sau „Panco braziliano", cu trimitere la golurile spectaculoase marcate, jucătorul de 34 de ani a răspuns sec: „Eu sunt Panco moldoveano!". Pancu e originar din Iaşi.

Răzvan sare în apărarea lui Surdu

Romeo Surdu a ratat şi în ultima etapă exasperant de mult, iar pe parcursul jocului a fost fluierat de fani. Totuşi, Răzvan Lucescu le-a cerut suporterilor să-l înţeleagă pe atacant. „Surdu ratează, într-adevăr, destul de mult, dar mai tot timpul a fost decisiv pentru echipă prin pasele de gol şi penalty-urile obţinute", a afirmat tehnicianul.

Crăciunescu râde de cei de la CFR

Preşedintele CCA, Ion Crăciunescu, a analizat fazele litigioase de la Rapid - Gaz Metan şi i-a dat dreptate asistentului Cristian Nica. Acesta a validat reuşita de 4-3, deşi la televizor nu s-a văzut dacă balonul a intrat în poartă sau nu. „Asta cu mingea care trece sau nu trece linia porţii, doar experţii noştri de la NASA ne pot spune exact. Mie mi se pare că e gol", a afirmat Crăciunescu. Astfel, el i-a ironizat pe cei de la CFR, care s-au lăudat că lămuresc fazele neclare cu ajutorul calculatorului.

Bornele carierei lui Herea

- Şi-a făcut junioratul la FC Naţional pentru care a jucat 66 de meciuri la echipa mare.
- A venit la Rapid în 2007 în schimbul sumei de un milion de euro.
- A jucat 112 meciuri pentru Rapid şi a marcat 22 de goluri.
- A fost golgheterul Rapidului în ultimele două sezoane. În acest campionat, imparte primul loc cu Pancu în topul marcatorilor Rapidului. Fiecare are şase reuşite.
- În acest sezon, a evoluat în toate meciurile oficiale ale Rapidului din Liga I şi Liga Europa, 20 în total.
- Are două selecţii la naţională şi un gol înscris.

Dorin Goga vrea 320.000 de euro

Marian Iancu a fost prezent la jocul dintre Rapid şi Gaz Metan, iar George Copos i-a făcut ofertă pentru Dorin Goga. Totuşi, până la transferul atacantului în Grant e cale lungă. Problema principală nu e legată de suma de transfer, care e sub un million de euro, ci de pretenţiile uriaşe ale atacantului. Goga câştigă 320.000 de euro pe sezon la Timişoara şi vrea acelaşi salariu şi la Rapid! „Eu aş vrea să-mi termin contractul la Timişoara, până în 2013, dar la iarnă pot discuta cu oricine", ne-a declarat Goga.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite