Ovidiu Haţegan a fost promovat de UEFA într-una dintre cele mai valoroase categorii de arbitri europeni

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ovidiu Haţegan a fost promovat de UEFA. FOTO Rpressport/Răzvan Păsărică
Ovidiu Haţegan a fost promovat de UEFA. FOTO Rpressport/Răzvan Păsărică

UEFA l-a promovat pe arbitrul arădean Ovidiu Haţegan în categoria „Elite Development“, din care fac parte unii dintre cei mai valoroşi arbitri europeni.

Prestaţiile foarte bune pe care le-a avut Ovidu Haţegan în partidele din Europa League şi Champions League i-au adus arădeanului un cadou deosebit de Sărbători. 

Specialiştii europeni în frunte cu Pierluigi Collina au apreciat pozitiv evoluţia aribtrului în vârstă de 32 de ani, astfel încât Haţegan a avansat de la „First Class“ la a doua categorie valorică, „Elite Developement“, informează Agerpres.

Ultimele meciuri arbitrate de Haţegan au fost în această toamnă, respectiv Bayern Munchen - Lille (6-1, Champions League), AIK Solna - Napoli (1-2, Europa League) şi Tottenham Hotspur - Lazio Roma (0-0, Europa League).

Următorul pas important pe care l-ar putea face Ovidiu Haţegan ar fi cooptarea sa în lotul lărgit al arbitrilor pentru Campionatul Mondial din 2014 (cu statutul de rezervă) şi cooptarea în rândul principalilor care vor conduce meciuri la Campionatul European din 2016.

În ultimii trei ani, alţi doi arbitri din România au fost promovaţi în „Elite Development“. Astfel, Alexandru Tudor şi Cristian Balaj au făcut parte din categoria celor mai valoroşi arbitri, însă nu au confirmat şi au revenit în „First Class“.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite