Osmanlispor – Steaua, azi, ora 22.05: Steaua joacă în fieful lui Erdogan! „Grupa e chec, cozonac şi franzelă”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Raul Rusescu joacă la Osmanlispor FOTO Osmanlispor.org
Raul Rusescu joacă la Osmanlispor FOTO Osmanlispor.org

Echipa roş-albastră debutează în această seară în Liga Europacu un meci la Ankara, unde Steaua va întâlni o formaţie controlată de primarul capitalei Turciei, un apropiat al preşedintelui Erdogan.

Steliştii au aterizat ieri la Ankara şi vor juca în această seară cu o echipă care s-a calificat în premieră în grupele Ligii Europa. Partida are loc de la 22.05, în direct pe Pro TV şi DolceSport.
Osmanlispor îi are în lot pe foştii stelişti Raul Rusescu şi Lukas Szukala, însă doar atacantul român ar putea fi folosit în această seară, fundaşul polonez fiind ignorat constant de antrenorul Mustafa Ackay. Nici Rusescu nu e o soluţie pentru primul 11 al turcilor, însă el a marcat în deplasarea de la Trabzonspor din ultima etapă şi i s-a promis mai mult credit în atacul echipei.
Osmanlispor , fostă Ankaraspor, a promovat în 2015 în prima ligă, iar în sezonul trecut a încheiat pe locul cinci în campionat. Joacă meciurile de acasă pe un stadion modernizat, aflat la o periferie a Ankarei. Osmanlyi Stadyumu a fost renovat în 2008 cu preţul a 30 de milioane de euro şi poate găzdui aproape 20.000 de spectatori. Vor fi în această seară în jur de 10-15.000 de fani ai lui Osmanlispor, dar atmosfera nu e una infernală, precum la cluburile turceşti din Istanbul.
Clubul e controlat, prin intermediul fiului său Osman, de primarul Ankarei, Melih Gockek, un tip putred de bogat şi un apropiat al preşedintelui Recep Erdogan. Osman a primit cadou şi un post TV, iar în seara puciului îndreptat împotriva preşedintelui, s-a dezlănţuit într-un atac furibund la televizor, cerându-le locuitorilor Anakarei să iasă în stradă şi să protesteze împotriva celor care încercau o lovitură de stat.
Palmares bun contra turcilor
E pentru prima oară când Steaua întâlneşte în cupele europene o altă echipă decât una din Istanbul. Până acum, bucureştenii au înregistrat patru victorii, trei egaluri şi două înfrângeri, cel mai de răsunet succes fiind cel din 1989, când Steaua a scoso pe Galatasaray în semifinalele Cupei Campionilor, după 4-0 şi 1-1. Ultimele două meciuri au adus şi cele două eşecuri, contra lui Fenerbahce, în 2009, echipă antrenată la acea vreme de Cristoph Daum, actualul selecţioner al naţionalei României.
Un alt amănunt statistic interesant: în lunga sa istorie europeană, Steaua s-a întâlnit de multe ori cu echipe la care evoluau jucători români. Raul Rusescu va fi însă doar al patrulea fost component al roş-albaştrilor care ajunge în postura ingrată de adversar al Stelei. Sabin Ilie cu Fenerbahce (1997), Adrian Ilie cu Valencia (1998) şi Mihăiţă Neşu cu Utrecht (2011) sunt primii trei români stelişti care şi-au înfrunat fosta echipă în Europa.

Steaua contra echipelor turceşti
Sezon Competiţie Adversar Rezultat
2009-2010 Grupele Europa League Fenerbahce0-1 şi 1-3
2008-2009 Turul 3 prel. Liga Camp. Galatasaray 2-2 şi 1-0
2004-2005 Grupele Europa League Beşiktaş 2-1
1997-1998 Turul unu Cupa UEFA Fenerbahce 0-0 şi 2-1
1988-1989 Semifinale Cupa Camp. Galatasaray 4-0 şi 1-1

31 de meciuri va bifa Reghecampf pe banca Stelei în cupele europene, la fel ca legendele Emeric Ienei şi Anghel Iordănescu

Grupa asta este chec, cozonac şi franzelă. Chec cu Zurich, cozonac cu turcii şi franzela cu spaniolii, că e mai tare. Până la spanioli, o să mâncăm checul şi cozonacul Gigi Becali, finanţator Steaua
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite