Organizatorii Fed Cup îi fac pe plac Simonei Halep: "Aşteptăm ultimele indicaţii de la ea"

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Simona Halep FOTO AP
Simona Halep FOTO AP

România va juca împotriva Spaniei weekendul viitor, la Galaţi, partidă contând pentru grupa a doua mondială din FedCup.

Fed Cup e Cupa Davis a fetelor, iar România are şansa de a urca în Grupa Mondială. Mai întâi, „tricolorele” trebuie să învingă Spania la Galaţi, după care vor juca împotriva unei echipe ce pierde  în prima rundă din Grupa Mondială.

Confruntarea România-Spania are loc pe Arena Dunărea din Galaţi, după următorul sistem: sâmbătă, 6 februarie, se vor disputa primele două partide de simplu, iar duminică se joacă următoarele două meciuri de simplu şi, dacă e egalitate, şi întâlnirea de dublu. Pentru o zi de concurs, Federaţia Română de Tenis a vândut bilete de 60 de lei, care s-au epuizat rapid, aşa că cele 3.500 de locuri vor fi ocupate în totalitate. La meciuri şi-a anunţat prezenţa şi preşedintele României Klaus Iohannis, un practicant al sportului alb.

"Reprezentanţii federaţiei vin astăzi la faţa locului. În principiu, va fi o suprafaţă de viteză medie spre lentă, aşa cum a dorit Simona Halep, jucătoarea noastră numărul unu. Aşteptăm ultimele ei indicaţii, să vedem cum o mai ajustăm, dacă va fi nevoie. Este o suprafaţă oarecum similară cu aceea pe care se joacă acum la Australian Open”, a declarat Florin Şipoş, manager la Viva Tenis Club şi reprezentantul din Galaţi al FRT în organizarea evenimentului pentru viata-libera.ro.

România va fi reprezentată la simplu de Simona Halep şi de Irina Begu, iar Monica Nicuelscu şi Alexandra Dulgheru sau Raluca Olaru vor juca la dublu. Lotul va fi  anunţat cel târziu joi. 

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite