Orban şi Barna printre VIP-uri, la Austria - Macedonia de Nord: Unde au stat Hagi şi Popescu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Gheorghe Hagi
Gheorghe Hagi

Primul meci din cadrul Euro 2020 găzduit de „Arena Naţională“ a fost urmărit din tribune de oameni importanţi. Doar că modul în care au fost repartizate locurile disponibile a stârnit un subiect controversat.

Euro 2020 e prilej de scandal în România! În decembrie 2019, când Romexpo a găzduit tragerea la sorţi din faza grupelor, evenimentul a fost urmat de un război înfiorător al declaraţiilor, pentru că diverşi oameni s-au considerat nedreptăţiţi că n-au fost invitaţi de Federaţia Română de Fotbal.

La vremea respectivă, scandalul a pornit de la absenţa lui Hagi de pe lista invitaţilor şi, după câteva zile, inclusiv fostul arbitru internaţional, Cristi Balaj, făcea turul televiziunilor pentru a spune cât de supărat e că n-a fost la Romexpo. 

Acum, istoria se repetă, după partida Austria - Macedonia de Nord (3-1), care s-a jucat, duminică, pe „Arena Naţională“. Potrivit gsp.ro, în tribuna VIP-urilor s-au aflat politicieni precum Ludovic Orban, Nicuşor Dan sau Dan Barna. Aceşţia au stat lângă oficialii de la „Casa Fotbalului“. În schimb, foşti jucători ai echipei naţionale, în frunte cu Hagi, Popescu şi Dorinel Munteanu au fost trimişi la tribuna a II-a. Şi au stat printre oamenii de rând, după cum notează sursa citată.

Federaţia Română de Fotbal a fost chestionată pe tema modului în care s-au dat locurile la primul meci jucat pe „Arena Naţională“. Răspunsul oferit de FRF a fost publicat de gsp.ro şi poate fi văzut, în rândurile de mai jos.

Cum a răspuns FRF?

Întregul proces de ticketing la EURO 2020 este gestionat de UEFA, care nu oferă invitaţii. Federaţia Română de Fotbal a făcut o cerere de cumpărare de bilete la UEFA, pentru a oferi locuri în tribună fostelor glorii fotbalistice, şi a primit bilete de categoria I. Preţul este tipărit pe bilet. FRF a făcut acest demers pentru 60 de glorii ale fotbalului românesc, oferindu-le cea mai bună variantă avută la dispoziţie la meciurile organizate de UEFA. 

În privinţa locurilor VIP, facem precizarea că FRF nu a deţinut locuri în acest sector. UEFA a avut invitaţi proprii, străini şi români, printre care conducerea FRF (preşedinte, secretar general, secretar general adjunct, director tehnic) şi managerul Structurii Locale de Organizare a EURO 2020 la Bucureşti. 

Totodată, este util de ştiut că UEFA are un alt criteriu de împărţire a locurilor în tribune, diferit de sistemul Tribuna I, Tribuna II şi Peluze. Cele 3 categorii UEFA sunt: 

• Categoria 1 – central, între cele două careuri de 16 m, pe ambele părţi ale stadionului 

• Categoria 2 – colţurile terenului 

• Categoria 3 – peluze

Pe oricare alt stadion de la acest Euro, dacă aş fi fost invitat, aş fi primit loc la tribuna oficială! Gică Popescu fost internaţional  
Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite