Moment dureros: s-a desfiinţat cea mai iubită echipă de handbal feminin din România. Oltchim nu mai există

Moment dureros: s-a desfiinţat cea mai iubită echipă de handbal feminin din România. Oltchim nu mai există

Moment trist pentru fanii Oltchimului

Acum două luni, înainte de semifinalele Ligii Campionilor, preşedintele Petre Berbecaru dădea asigurări că „galacticele“ vor rezista şi că echipa va avea un buget de 1,5 milioane de euro în stagiunea 2013-2014. Totul s-a dovedit a fi o minciună.

În ziua în care România a sărbătorit decizia dată de UEFA în privinţa Stelei, handbalul românesc a consemnat un moment trist. Oltchim Râmnicu Vâlcea s-a desfiinţat! „Galacticele“ nu vor mai participa în campionatul naţional, care va debuta peste patru zile.
 
Oltchim Râmnicu Vâlcea va deveni HC Oltenia, grupare care va fi finanţată de autorităţile locale. Potrivit stiridesport.ro, Consiliul Local a votat în unanimitate participarea municipiului Râmnicu Vâlcea în calitate de asociat la Handbal Club Oltenia.
 
Primăria va deţine majoritatea acţiunilor la clubul nou format, adică 98 la suta, celelalte două procente urmând să aparţină unor societăţi comerciale, Anabella si Boromir.
 
„Preluarea se va face liberă de orice sarcini, debite, obligaţii de orice altă natură. Am făcut această mutare după modelul echipelor Rulmentul Braşov şi Danubius Galaţi, care au fost şi ele preluate de municipalitate. Vom menţine handbalistele aflate încă sub contract cu HC Oltchim, adică Safta, Polocoşer, Curea, Buceschi şi Băbeanu“, a declarat primarul interimar al minicipiului Râmnicu Vâlcea, Ion Gigi Matei.
 
Iată cele mai importante performanţe obţinute de Oltchim:
 
*A jucat o finală a Ligii Campionilor în 2009-2010
 
*A ajuns de cinci ori până în semifinalele Ligii Campionilor: 1989-1990, 1991-1992, 2008-2009, 2011-2012 şi 2012-2013
 
*A câştigat campionatul naţional de 19 ori
 
*A câştigat Cupa României de 14 ori
 
*A câştigat Supercupa României în 2007
 
40
de ani a existat Oltchim Râmnicu Vâlcea, grupare care a fost înfiinţată la 26 iunie 1973.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările