Se destramă Oltchim: eroul victoriei cu Gyor şi-a luat la revedere de la colege. A apărut o variantă care ar putea salva clubul de la desfiinţare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Allison Pineau (numărul 77)
Allison Pineau (numărul 77)

După Marija Jovanovici şi Katarina Bulatovici, şi alte jucătoare au început să părăsească cea mai iubită echipă de handbal din România. Nu doar jucătoarele aduse din străinătate abandonează semifinalista Ligii Campionilor, dar şi româncele care evoluează de mulţi ani la Râmnicu Vâlcea.

Mulţi au considerat-o pe Allison Pineau, drept cel mai bun om al Oltchimului în victoria cu Gyor, din returul semifinalelor Ligii Campionilor. Cum vâlcencele au ratat, totuşi, finala competiţiei, iar Oltchim e deja campioană în România, cu patru etape înainte de finalul sezonului, Pineau a decis să plece de acum.

La această hotărâre a handbalistei a contribuit şi faptul că Oltchim n-are banii necesari pentru a-şi plăti jucătoarele pentru ultimele trei luni ale stagiunii, adică aprilie, mai şi iunie.

Cine mai pleacă?

Pe lângă Pineau, care nu se ştie cu ce club va semna, la Râmnicu Vâlceau urmează un val mare de plecări.

Katarina Bulatovici va ajunge la Gyor, Marija Jovanovici a anunţat, înainte de returul din semifinalele Ligii, că a semnat cu ruşii de la Astrahanocika Astrahan, iar Alexandrina Barbosa va evolua, în sezonul viitor, la Vardar Skopje (Macedonia). 

Dintre românce, Oana Manea a ajuns la un acord cu Krim Ljubljana (Slovenia), în timp ce Paula Ungureanu tocmai s-a înţeles cu Ferencvaros (Ungaria).

NIRO salvează clubul?

Potrivit „Gazeta Sporturilor“, „Petrom“, compania care a „pompat“ 800.000 de euro în conturile Oltchimului, în acest sezon, n-a mai dat niciun semn că şi-ar dori să sponsorizeze clubul şi în următoarea stagiune.

În schimb, de preluarea Oltchimului s-ar fi arătat interesat NIRO Investment Group, care adună în structura sa 20 de companii distincte, dintre care cele mai cunoscute sînt Dragonul Roşu, Crama Domnească, Central Residential Park, Chiajna SA, Grand Hotel du Boulevard, Overland Guard. 

NIRO a mai avut legături cu handbalul românesc, sponsorizând naţionalele masculine şi feminine. 

Nicolae Dumitru (47 de ani) e acţionar principal la NIRO cu o avere estimată la 300 de milioane de euro. 

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite