Olivier Krumbholz: "Trebuie să fim atenţi nu numai la România şi la Brazilia"

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Olivier Krumbholz * Foto: Reuters
Olivier Krumbholz * Foto: Reuters

Antrenor al echipei feminine de handbal a Franţei din 1998, Olivier Krumbholz a declarat că grupa din care face parte şi naţionala României nu este deloc una uşoară, Japonia şi Tunisia fiind doi adversari periculoşi. Tehnicianul consideră că Rusia este principala favorită la titlu mondial, alături de Norvegia.

Din 1998, anul în care a fost numit antrenor al Franţei, Olivier Krumbholz a obţinut rezultate deosebite cu aceasta. În 2003, a cucerit titlul mondial, iar în 1999 şi 2009 a obţinut medaliile de argint. De asemenea, în palmaresul său figurează locul 3 la CE din 2002 şi 2006. Toate aceste rezultate îl recomandă ca unul dintre cei mai valoroşi tehnicieni din handbalul mondial.

La această ediţie a CM, care debutează sâmbătă, în Brazilia, Franţa are ca obiectiv să dispute semifinalele. "Dacă vom atinge acest scop, fie vom câştiga titlul mondial, ceea ce ar înseamna că vom merge direct la Jocurile Olimpice, fie vom găzdui unul dintre turneele de calificare. Ceea ce înseamnă că avem şanse bune de a ajunge la Londra", a declarat antrenorul francez pe site-ul IHF.

Krumbholz s-a ferit să vorbească prea mult despre echipele pe care le consideră favorite la câştigarea titlului mondial: "În perioada premergătoare unui turneu major, este întotdeauna dificil să se definească favorite de top. Dar un lucru este clar. Echipa mea a făcut progrese enorme în ultimii ani şi am obţinut unele rezultate foarte bune. În Brazilia, vom conta pe cele mai bune jucătoare, chiar dacă unele dintre ele mai pot progresa. Deci, suntem încă departe de forma optimă Dacă ar fi să numesc o favorită certă la titlul mondial, aceasta ar fi Rusia. Norvegia are ca de obicei o echipă excelentă. Ea s-a calificat deja pentru Londra. În opinia mea, cinci-şase echipe sunt cam de acelaşi nivel. În plus, ar putea apărea, de asemenea, o echipă surpriză. Mă aştept ca Brazilia să obţină un rezultat deosebit".

Despre grupa din care fac parte Franţa şi România, Krumholz a spus că nu este una foarte uşoară: "Vom avea doi adversari de top, iar unul dintre ei are avantajul de a juca pe teren propriu. Va fi foarte dificil să ocupăm primul loc pentru a avea un culoar mai bun, un adversar relativ mai uşor în optimile de finală. Cu toate acestea, trebuie să fim atenţi nu numai la România şi Brazilia, ci şi cu Japonia şi Tunisia", a concluzionat tehnicianul, care a subliniat că înaintea competiţiei care debutează sâmbătă a lucrat mult pe plan metal cu jucătoarele sale, de la modul în care acestea abordează meciurile, turneul final, până la maniera în care ele declanşează şi finalizează fazele de atac.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite