Olăroiu poate reveni printre cel mai bine plătiţi antrenori din lume: S-a aflat ce salariu cere

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Olaroiu

Tehnicianul de 52 de ani a avut un contract de peste 7 milioane de dolari pe an la ultima sa echipă, Jiangsu Suning (China). Iar acum solicită o sumă pe măsura CV-ului său pentru a bate palma cu un alt club din Asia.

Liber de contract din februarie, de când a reuşit un rezultat fantastic în China, câştigarea campionatului cu Jiangsu Suning, Cosmin Olăroiu (52 de ani) e aproape de o revenire în iarbă.

Aflat în litigiu cu chinezii care, printr-o mişcare şocantă, au desfiinţat echipa şi au refuzat să le dea banii celor care au contribuit la cucerirea titlului, Oli e curtat acum de cei de la Al-Nassr Riad (Arabia Saudită). Vorbim despre o grupare în criză, care ocupă locul 8 din 16 în campionat şi care tocmai l-a demis pe brazilianul Mano Menezes. Imediat după această decizie, arabii l-au contactat pe Oli, un antrenor cu o cotă excelentă în zona Golfului Persic. Aici, românul a luat un total de 14 trofee, începând din 2007, cu Al-Hilal (Arabia Saudită), Al-Sadd (Qatar), Al-Ain şi Al-Ahli (Emirate). 

Potrivit site-ului saudit, sport360.com, Olăroiu ar fi cerut un contract pe măsura CV-ului său: cinci milioane de euro pe sezon. În plus, el vrea să ia cu el şi trei secunzi din România, pe care i-a avut cam peste tot unde a antrenat, în ultimii ani. Vorbim despre Cătălin Necula, Gabriel Caramarin şi Eugen Nae. 

Dacă ar ajunge la Al-Nassr, Oli ar avea şi o provocare sportivă interesantă. Pentru că formaţia din Riad, deşi în criză în campionat, e în sferturile Ligii Campionilor Asiei, acolo unde va întâlni Al-Wahda (Emirate) la data de 16 octombrie. 

Cel mai bine plătiţi antrenori din lume

1. Diego Simeone (Atletico Madrid) - 50.000.000

2. Josep Guardiola (Manchester City) - 26.000.000

3. Jurgen Klopp (Liverpool) - 21.000.000

4. Fabio Cannavaro (Guangzhou Evergrande) - 16.500.000

5. Massimiliano Allegri (Juventus) - 11.000.000

*Sumele sunt exprimate în dolari

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite