Olăroiu renunţă la milioanele arabilor pentru România: Iorgulescu a dezvăluit când am putea avea un nou selecţioner

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele Ligii Profesioniste de Fotbal (LPF), Gino Iorgulescu, e printre cei mai apropiaţi prieteni ai fostului tehnician al Stelei. Şeful Ligii a explicat de ce Oli n-ar spune nu, dacă va fi ofertat de Federaţia Română de Fotbal (FRF).

Cosmin Olăroiu e pe val în Emirate, acolo unde tocmai a stabilit o premieră, câştigând cel de al treilea titlu consecutiv. Această performanţă, dar şi rezultatele sale în zona Golfului Persic, din 2007 până acum, i-au îndemnat pe ziariştii arabi să facă o comparaţie între Oli şi Mourinho.

Până şi Victor Piţurcă s-a arătat impresionat de ce a reuşit Olăroiu ca antrenor şi l-a indicat ca fiind cea mai bună soluţie pentru postul de selecţioner, după plecarea sa de la prima reprezentativă.

Totuşi, mulţi au pus la îndoială posibilitatea ca tehnicianul celor de la Al-Ahli Dubai să preia naţionala, în condiţiile în care, în Emirate, are un salariu stagional de cinci milioane de euro, fiind al 8-lea cel mai bine plătit antrenor din lume la nivel de cluburi!

Gino Iorgulescu, bun prieten cu Olăroiu, susţine că partea financiară nu va fi un obstacol în calea venirii lui Oli la naţională.

Ce a spus?

„Oli poate să accepte să preia naţionala şi, din câte îl cunosc eu, e un român convins şi ar accepta să preia echipa. Dar mai sunt doi ani până atunci, e prematur să vorbim despre asta. Acum e Piţurcă“, a declarat preşedintele LPF la Digi Sport.

FRF a insistat că bugetul alocat pentru salariul selecţionerului e de maximum 500.000 de euro pe an. În acest moment, Victor Piţurcă câştigă în jur de 400.000 de euro.

A comentat suspiciunile de blat la Steaua – Vaslui

Şeful Ligii a fost chestionat şi despre partida din etapa trecută, Steaua – Vaslui, scor 0-1. Au existat zvonuri potrivit cărora moldovenii au învins în Ghencea, deoarece, cu o rundă mai devreme, cedaseră, acasă, în faţa celor de la Viitorul. Concluzia: Steaua a virat, indirect, trei puncte în contul echipei lui Hagi în baza relaţiilor de naş – fin, care îl leagă pe „Rege“ de Gigi Becali.

„Nu mi s-a părut ceva suspect la Steaua - Vaslui. Era mai suspect dacă nu se prezentau cei de la Vaslui la meci, dar au venit, ba chiar au şi câştigat. Cred că cei de la Steaua au fost prea relaxaţi şi siguri de victorie“, a comentat Iorgulescu.

„Fotbaliştii n-au sărbători“

Preşedintele LPF a fost tranşant, atunci când a venit vorba despre programul etapei cu numărul 28 cu meciuri ce se vor disputa, inclusiv sâmbătă şi duminică.

„Echipele nu trebuie să se plângă că joacă de Paşte. În fotbal nu se ţine cont de sărbători. Jucătorii şi-au ales această meserie ca să joace, nu ca să aibă sărbători. În campionatele mari se joacă şi pe 2 ianuarie, aşa că nu văd problema. Echipele nu au de ce să fie nemulţumite“, a încheiat Iorgulescu.

CITEŞTE ŞI:

*Cea mai onorantă comparaţie pentru un antrenor român: zece motive pentru care arabii îl pun pe Olăroiu lângă Mourinho

*Ce a declarat Olăroiu pentru „Adevărul“ despre o eventuală ofertă primită de la naţională

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite