EXCLUSIV Olăroiu, dus la Procuratură alături de infractorii de rând şi tratat ca-n Epocă de Piatră: ce riscă românul

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pentru a doua oară de când lucrează în ţările arabe, tehnicianul român are parte de un caz care, în Europa, ar fi privit ca o glumă proastă.

Cosmin Olăroiu a devenit, în vară, al 8-lea cel mai bine plătit antrenor de club la nivel mondial, semnând cu Al-Ahli Dubai pentru un contract în valoare de cinci milioane de euro pe an. Din păcate pentru Oli, în ultimele luni, el s-a transformat şi în cel mai hătuit antrenor la nivel global.

Al-Ain, echipa cu care românul a luat două titluri la rând şi o Supercupă a Emiratelor, şi-a propus să-l distrugă pe antrenorul de 44 de ani pentru că acesta a semnat cu marea rivală din Dubai. Iniţial, cei de la Al-Ain au contestat dreptul lui Olăroiu de a bate palma cu Al-Ahli. Au prezentat în faţa comisiilor copia unui contract care, susţin ei, l-ar fi legat pe Oli de Al-Ain până în iulie 2014. 

Prima instanţă le-a dat câştig de cauză celor de la Al-Ain, obligându-l pe român la plata unei despăgubiri de 500.000 de euro. Ulterior, o altă comisie a anulat această decizie, pronunţându-se în favoarea românului.

Între cele două momente, Olăroiu a avut următoarea remarcă în cadrul unei conferinţe: „Dacă vor lua 500.000 de euro de la mine, cei de la Al-Ain ar trebui să folosească această suma pentru a schimba echipamentul jucătorilor după doi ani“. De aici, s-a declanşat un caz halucinant.

Cinci milioane de euro pentru calomnie

Pe linie sportivă, disputa Al-Ain – Olăroiu a ajuns la Federaţia din Emirate şi s-a finalizat cu suspendarea românului până la sfârşitul sezonului, perioadă în care el n-are voie să stea pe banca celor de la Al-Ahli în timpul meciurilor. Avocaţii lui Oli s-au adresat la Curtea de Arbitraj Sportiv (CAS) şi aşteaptă verdictul de la Lausanne.

Până la sosirea deciziei din Elveţia, Al-Ain a continuat ofensiva împotriva lui Olăroiu şi l-a reclamat la o instanţă civilă din Abu-Dhabi. Motivul? Gluma pe care Oli a făcut-o pe seama schimbării echipamentului! Al-Ain s-a declarat jignită de remarca românului şi a solicitat expulzarea acestuia din Emirate, plus primirea unei despăgubiri în valoare de cinci milioane de euro pentru calomnie!

Ziua Z: 15 ianuarie

Olăroiu a fost dus la Procuratură cu elicopterul, iar în ziua de Crăciun a apărut la tribunal, dar a stat doar 15 minute acolo. Judecătorul a stabilit data de 15 ianuarie pentru prima înfăţişare în acest caz. De acum, există trei posibilităţi:

*Olăroiu să piardă procesul şi să fie expulzat din Emirate şi nevoit să plătească daune pentru calomnie.

*Olăroiu să piardă procesul, însă, potrivit legii, să plătească doar amenda maximă în astfel de cazuri: 4.000 de euro.

*Olăroiu să câştige procesul, iar Al-Ain să fie nevoită să plătească şi cheltuielile de judecată.

1

e locul pe care îl ocupă Al-Ahli în campionat după 12 etape, fiind la 11 puncte de fosta echipă a lui Olăroiu, Al-Ain.

A păţit la fel şi în Arabia Saudită

Nu e pentru prima dată când Olăroiu se loveşte de un caz care sfidează logica. În 2009, pe când era la Al-Hilal, tehnicianul român a fost concediat nu de club, ci de Federaţia din Arabia Saudită! Motivul? După ce a câştigat Cupa Coroanei Prinţului, Oli a cerut ca fotbaliştii săi neincluşi în lot şi lăsaţi în tribune să coboare pe gazon pentru a se bucura alături de colegii lor. Forţele de ordine n-au permis acest lucru, iar Olăroiu, scârbit, a aruncat tricoul său de campion pe care era imprimat chipul unui membru al familiei regale, plecând de la festivitate. Pentru gestul său, Olăroiu a fost forţat să părăsească Arabia Saudită!

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite