EXCLUSIV Olăroiu a anunţat unde va antrena: „N-au contat banii. Aveam oferte mult mai bune“. Echipa lui va juca, în vară, cu Napoli şi cu Atletico Madrid

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cosmin Olăroiu a luat un nou titlu cu Al-Ain
Cosmin Olăroiu a luat un nou titlu cu Al-Ain

A preluat Al-Ain, acum două sezoane, când echipa tocmai evitase retrogradarea cu mari emoţii, şi a făcut-o campioana Emiratelor doi ani la rând. Acum, cel mai bine plătit tehnician român a luat o decizie în privinţa viitorului său.

În Emirate, Cosmin Olăroiu a „ucis“ un campionat în care s-a duelat cu antrenori de calibru precum Quique Flores (Al-Ahli), Walter Zenga (Al-Nasr) sau Josef Hickersberger (Al-Wahda). Echipa românului, Al-Ain, a cucerit al doilea titlu consecutiv de o manieră şi mai categorică decât cel câştigat, anul trecut. 

Cu patru etape înainte de finalul campionatului, Al-Ain şi-a adjudecat locul 1 şi din punct de vedere matematic. În plus, trupa pregătită de Oli a avut cel mai bun atac (74 de goluri marcate în 26 de etape) şi cea mai bună apărare (26 de goluri încasate).

Pe lângă titlu, Al-Ain luase şi Supercupa Emiratelor, în vara anului trecut. Acum, fostul antrenor al Stelei a făcut o „radiografie“ a sezonului care tocmai s-a încheiat.

Ce a spus?

„Sunt bucuros pentru ceea ce am realizat şi vreau să le mulţumesc jucătorilor pentru sacrificiile lor. Totuşi, personal, nu sunt pe deplin mulţumit. N-am atins toate obiectivele pe care mi le-am stabilit“, a spus Oli, referindu-se la eliminarea din Liga Campionilor Asiei, încă din faza grupelor.

„Am tot auzit că voi părăsi Al-Ain. Dacă voiam să plec, puteam face asta mai de mult, mai ales că am avut oferte foarte bune din punct de vedere financiar. Voi continua la Al-Ain şi în sezonul următor. Această decizie n-are legătură cu banii. În acest moment, partea financiară nu contează pentru mine. Contează unde pot să-mi fac treaba mai bine“, a continuat tehnicianul de 43 de ani.

„Apărarea a fost mai slabă ca anul trecut“

Românul a dezvăluit care sunt planurile echipei pentru perioada de transferuri. Al-Ain a avut o medie de 2,8 goluri marcate pe meci, în campionat, şi o medie de un gol încasat în fiecare partidă. Totuşi, defensiva nu l-a mulţumit pe deplin pe Oli.

„Faţă de anul trecut, am avut un atac mai puternic, dar o apărare mai slabă. După două titluri câştigate consecutiv, trebuie să facem o serie de schimbări necesare pentru a duce echipa la un nivel superior“, a declarat Olăroiu.

Achiziţie din Premier League

Potrivit jurnaliştilor arabi, prima ţintă a tehnicianului român e Adel Taarbat, de la Queens Park Rangers. Mijlocaşul marocan a bifat 31 de meciuri şi 5 goluri în Premier League, în acest sezon.

În plus, Al-Ain va transfera şi un portar. Aici există opţiuni doar din Emirate, unde nu pot fi transferaţi portari din străinătate, în speranţa că cei locali, cu mari carenţe, îşi vor îmbunătăţi nivelul.

Cantonament în Austria

Olăroiu a stabilit deja planul de pregătire pentru următoarea stagiune. Reunirea lotului e la 18 iulie, iar apoi echipa va pleca în Austria pentru un prim cantonament. Tot în cadrul stagiului european, Al-Ain va disputa partide de verificare cu Napoli şi cu Atletico Madrid.

Primul meci oficial al sezonului va fi la 30 august, atunci când Al-Ain va juca în Supercupa Emiratelor.

9

trofee a cucerit Cosmin Olăroiu ca antrenor cu Steaua, Al-Hilal (Arabia Saudită), Al-Sadd (Qatar) şi Al-Ain (Emirate).

TOP SALARII ANTRENORI ROMÂNI DIN STRĂINĂTATE

1- Cosmin Olăroiu (Al-Ain) 4.000.000 de euro

2- Mircea Lucescu (Şahtior) 3.000.000 de euro

3- Dan Petrescu (Dinamo Moscova) 2.500.000 de euro

4- Răzvan Lucescu (El-Jaish) 800.000 de euro

5- Ladislau Boloni (Al-Khor) 600.000 de euro

CITEŞTE ŞI:

*EXCLUSIV Solidar cu Gigi Becali şi în Emirate: Cosmin Olăroiu a sărbătorit titlul la Al-Ain cu poza patronului Stelei pe tricou

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite