Olăroiu, mărturisire sinceră: „Am visat toată viaţa la acest moment“. Cum poate bifa cea mai mare realizare din carieră

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cosmin Olăroiu
Cosmin Olăroiu

După opt ani petrecuţi în Asia şi 11 trofee câştigate în fotbalul arab, pentru Cosmin Olăroiu urmează două partide care i-ar putea îmbogăţi CV-ul cu cel mai important titlu din cariera sa de până acum.

Liga Campionilor, chiar şi în varianta asiatică, e trofeul la care râvneşte orice antrenor. Finala din 2015 se va disputa în dublă manşă: sâmbătă (ora 17.45, Dolce Sport), la Dubai, iar returul, la Guangzhou, la 21 noiembrie (ora 14.00, Dolce Sport).

Competiţia a crescut în prestigiu de la un an la altul, iar în 2013 a fost câştigată de celebrul Marcello Lippi cu Guangzhou Evergrande. Adică formaţia chineză care stă acum între Olăroiu, Al-Ahli şi un moment istoric pentru formaţia din Dubai: adjudecarea primului trofeu continental din istoria clubului. 

Oli a bifat deja o premieră cu Al-Ahli, reuşind să depăşească faza grupelor Ligii Campionilor Asiei, obiectiv pe care arabii l-au ratat în precedentele patru încercări: 2005, 2009, 2010 şi 2014.

„Când am început competiţia în acest sezon, ţinta noastră era să depăşim faza grupelor. Apoi, am luat-o pas cu pas până am ajuns în finală, iar acum vrem să câştigăm trofeul“, a explicat Olăroiu într-un interviu acordat pentru site-ul oficial al Confederaţiei Asiatice de Fotbal (AFC).

Chiar dacă a spus că nu există nicio presiune pe elevii săi, având în vedere că obiectivul cu care s-a plecat la drum a fost atins şi depăşit cu mult, Oli a admis că el şi echipa sa se află în faţa unui moment special.

„Vom juca o finală pe care şi-o doreşte oricine. Când eşti tânăr şi la începutul carierei în fotbal, visezi să joci o finală de Liga Campionilor sau de Cupa Mondială. Cu toţii am visat la acest moment şi acum trebuie să ne bucurăm de el“, a continuat tehnicianul de 46 de ani.

„Să nu luăm gol acasă“

Al-Ahli şi Guangzhou Evergrande au disputat câte 12 meciuri în drumul lor spre ultimul act al Ligii Campionilor Asiei. Echipa lui Oli a pierdut doar două partide, ambele în faza grupelor şi ambele în deplasare. Prin comparaţie, chinezii antrenaţi de Felipe Scolari au trei înfrângeri.

Al-Ahli are un şir de şapte jocuri fără înfrângere în Ligă, iar Olăroiu a anunţat care e obiectivul înaintea meciului-tur cu Guangzhou Evergrande. „Cel mai important pentru mine e să nu luăm gol acasă, fiindcă ne-ar complica situaţia. Bineînţeles, ne dorim să câştigăm pe teren propriu, dar la fel de mult ne dorim să rămânem cu zero la capitolul golurilor încasate“, a explicat Oli. 

Statistica e însă un motiv de îngrijorare pentru tehnicianul român, având în vedere că Al-Ahli a primit gol acasă în patru din ultimele şase jocuri disputate în Liga Campionilor Asiei.

Scolari, fără Robinho

Guangzhou Evergrande a aterizat la Dubai, la câteva zile după ce a câştigat campionatul Chinei pentru al cincilea sezon consecutiv. Scolari nu-l are la dispoziţie pe fundaşul sud-coreean Young-Gwon Kim pentru prima manşă a finalei, jucătorul fiind suspendat. Fostul selecţioner al Braziliei nu-l va putea utiliza nici pe Robinho, nici în turul de sâmbătă, nici în returul programat pentru 21 noiembrie. Atacantul de 31 de ani nu figurează pe lista trimisă la AFC pentru competiţie.

CITEŞTE ŞI:

*Un român poate cuceri un continent: Olăroiu joacă finala Ligii Campionilor Asiei. Cine a mai câştigat competiţia

1.000.000 de euro e bonusul pe care îl va primi Cosmin Olăroiu, dacă Al-Ahli Dubai va câştiga Liga Campionilor Asiei.  
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite