Olăroiu a fost încoronat „rege“: românul a fost ales cel mai bun antrenor al sezonului în Emirate. Pe cine a învins

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Olăroiu a urcat pe scenă pentru a-şi primi trofeul. FOTO: kooora.com
Olăroiu a urcat pe scenă pentru a-şi primi trofeul. FOTO: kooora.com

La capătul unui sezon istoric cu Al-Ahli Dubai în care a luat deja trei trofee şi poate cuceri încă unul, duminică, în finala Cupei Preşedintelui, tehnicianul de 44 de ani a fost recompensat în Gala Fotbalului din Emirate.

De fapt, Gala Fotbalului din Emirate a fost transformată într-o ceremonie pentru clubul Al-Ahli! Formaţia din Dubai a luat toate distincţiile acordate de Liga Profesionistă de Fotbal. A fost un deznodământ logic, la capătul unui sezon în care echipa pregătită de Cosmin Olăroiu a câştigat toate trofeele puse în joc până în acest moment. 

Al-Ahli a început stagiunea cucerind Supercupa, apoi a triumfat şi în finala Cupei Emiratelor şi a luat şi titlul cu trei săptămâni înainte de terminarea campionatului! A fost o premieră istorică pentru o echipă din Emirate. Până acum, nu se întâmplase ca acelaşi club să cucerească trei trofee în acelaşi sezon. Iar duminică, Al-Ahli poate încheia sezonul cu încă un trofeu. Formaţia din Dubai va întâlni Al-Ain, fosta echipă a lui Olăroiu şi actualul club al lui Rădoi, în ultimul act al Cupei Preşedintelui.

Având în vedere rezultatele de mai sus, cei de la Al-Ahli au „ras“ toate distincţiile acordate în Gala Fotbalului din Emirate:

Cel mai bun jucător străin: Grafite

Cel mai bun jucător din Emirate: Ismael Al-Hamadi

Cel mai bun portar: Saif Yousef

Cel mai bun antrenor: Cosmin Olăroiu

olaroiu foto alahliclub

La ultima categorie, românul s-a impus în faţa unor tehnicieni cu CV-uri impresionante:

Marcos Paqueta (Al-Shabab) - Dublu campion mondial cu naţionalele U-17 şi U-20 ale Braziliei. Câştigător al şapte trofee cu Al-Hilal (Arabia Saudită) şi Al-Gharafa (Qatar). 

Paulo Bonamigo (Al-Sharjah) - Are cinci trofee în CV dintre care trei cucerite în Brazilia. A pregătit cluburi importante din ţara sa, precum Atletico Mineiro, Botafogo şi Palmeiras.

Jose Peseiro (Al-Wahda) - Fostul antrenor al Rapidului din sezonul 2008-2009. Portughezul a mai trecut de atunci pe la Sporting Lisabona, Panathinaikos, Braga, pregătind pentru o perioadă şi naţionala Arabiei Saudite.

5

milioane de euro e salariul stagional al lui Cosmin Olăroiu la Al-Ahli Dubai, el fiind al 8-lea cel mai bine plătit tehnician din lume la nivel de cluburi.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite