Cosmin Olăroiu pleacă de la campioana Emiratelor pentru cel mai mare contract din cariera sa. Cum a ajuns cel mai bine plătit antrenor român din toate timpurile

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cosmin Olăroiu a câştigat şapte trofee în Asia din 2007 până acum
Cosmin Olăroiu a câştigat şapte trofee în Asia din 2007 până acum

O armată de arabi a invadat Bucureştiul, pentru a obţine semnătura lui Oli. După un „război“ în care s-au folosit petrodolari la greu, tehnicianul de 44 de ani a luat o decizie care îl plasează peste Mircea Lucescu în top-ul veniturilor.

După ce a câştigat al doilea titlu consecutiv cu Al-Ain, Cosmin Olăroiu s-a întors în România pentru ceea ce ar fi trebuit să fie o vacanţă liniştită. Numai că, la scurt timp, tehnicianul de 44 de ani s-a trezit cu o armată de arabi pe cap! 

Ce s-a întâmplat? 

În momentul în care a părăsit Emirate, Oli s-a înţeles, de principiu, pentru prelungirea contractului său cu Al-Ain pe încă doi ani. Numai că, atunci când a primit documentele prin fax, a sesizat mari diferenţe faţă de ce discutase cu arabii. Supărat, le-a transmis celor de la Al-Ain că va da curs ofertelor primite de la alte cluburi.

Imediat, la Bucureşti a sosit o delegaţie a celor de la Al-Ahli Dubai, vicecampioana pe care Oli a învins-o în sezonul trecut şi care căuta un înlocuitor pentru Quique Sanchez Flores. Aflând de prezenţa celor de la Al-Ahli în România, şeicul care conduce Al-Ain a venit şi el la Bucureşti, cerând scuze pentru contractul redactat de subalternii săi. Prea târziu! Oli avansase deja în negocieri cu Al-Ahli, club care i-a oferit peste patru milioane de euro din salariu şi din prime!

Potrivit stiridesport.ro, după ce a cântărit variantele Al-Ain şi Al-Ahli în weekend, marţi, Oli a plecat la Paris pentru a semna cu formaţia din Dubai.

Îl ia şi pe Rădoi?

Olăroiu e al treilea român de pe banca lui Al-Ahli, după Balaci (2003-2005) şi Andone (2009). „Cavalerii roşii“ din Dubai au nume sonore în lot, precum brazilianul Grafite şi portughezii Quaresma şi Hugo Viana. Rămâne de văzut dacă Mirel Rădoi îl va urma şi el pe Cosmin Olăroiu la Al-Ahli. Mijlocaşul mai are un an de contract cu Al-Ain şi a fost luat de Oli, mai întâi, la Al-Hilal (Arabia Saudită) şi apoi la Al-Ain. 

TOP SALARII ANTRENORI ROMÂNI DIN STRĂINĂTATE

1- Cosmin Olăroiu (Al-Ahli) 4.000.000 de euro

2- Mircea Lucescu (Şahtior) 3.000.000 de euro

3- Dan Petrescu (Dinamo Moscova) 2.500.000 de euro

4- Răzvan Lucescu (El-Jaish) 800.000 de euro

5- Ladislau Boloni (Al-Khor) 600.000 de euro

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite