Olăroiu, dat dispărut în China: Ce a scris presa locală în ziua în care s-a reunit Jiangsu Suning

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La trei ani după ce a semnat cu formaţia chineză, reuşind o performanţă colosală în sezonul recent încheiat, câştigarea campionatului, tehnicianul român e pe cale să încheie socotelile cu această grupare.

Aventura lui Cosmin Olăroiu la Jiangsu Suning se apropie de final. Iar asta deoarece, după un sezon formidabil, în care a luat titlul şi a jucat şi finala cupei, drept răsplată, i s-a propus micşorarea salariului!

La Jiangsu Suning, Oli avea un venit stagional fabulos, de aproximativ 7 milioane de dolari, acesta fiind şi principalul motiv pentru care a rămas trei sezoane în China. Conştient că îi va fi aproape imposibil să prindă un astfel de contract în altă parte, tehnicianul de 51 de ani a rămas la Jiangsu. Asta deşi, mai ales în primele două stagiuni, s-a confruntat cu diverse probleme, inclusiv unele legate de întârzierile salariale.

Acum, după ce a luat titlul cu Jiangsu Suning, Olăroiu a fost informat că această grupare, la fel ca restul formaţiilor chineze, au primit ordin din partea Guvernului să-şi micşoreze bugetele. Iar această măsură a însemnat, automat, renegocierea contractelor. De aceea, Oli nu s-a prezentat, astăzi, la reunirea lotului. De altfel, de la prima acţiune din 2021 au lipsit atât tehnicianul român şi stafful său, cât şi toţi fotbaliştii străini care au evoluat la Jiangsu, în sezonul trecut. Dintre colaboratorii lui Oli doar preparatorul fizic italian, Ferdinando Hippolitti a fost la reunirea lotului.

Presa chineză a scris că, cel mai probabil, Olăroiu va semna, în curând cu Al-Nasr Dubai, locul 4 din 14 în prima ligă din Emirate. Al-Nasr e la opt puncte de liderul Sharjah, după 13 runde disputate din cele 26.

Olăroiu, pe lângă faptul că deţine o casă în Dubai, a mai antrenat în Emirate, atât la Al-Ahli Dubai, cât şi la Al-Ain. Cu aceste două formaţii a cucerit un total de zece trofee.

Dan Petrescu e ultimul român care a stat pe banca celor de la Al-Nasr Dubai, în sezonul 2016-2017, ducând echipa până în finala Cupei Preşedintelui.

Oli neagă totul

În ciuda informaţiilor apărute în presa chineză, într-o declaraţie dată pentru Telekom Sport, Olăroiu a negat că ar fi iminentă plecarea sa de la Jiangsu Suning: „Nu e adevărat! N-am discutat cu absolut nimeni, nici nu ştiu de unde a apărut asta. Repet, n-am vorbit cu nimeni din partea acestui club (n.r. - Al-Nasr Dubai). Eu am bilet pentru data de 2 februarie către China. Sunt pregătit să merg pe data de 2!“.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite