Cum şi-a cucerit „fiorosul“ Olăroiu jucătorii: un fost golgheter al Bundesligii l-a descris pe Oli aşa cum puţini îl ştiu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La Al-Ahli, tehnicianul de 44 de ani îl antrenează pe celebrul Grafite, atacantul brazilian care, în sezonul 2008-2009, a doborât toate recordurile în Germania. A marcat 28 de goluri, inclusiv cea mai frumoasă reuşită a sezonului în poarta celor de la Bayern.

Edinaldo Grafite a avut o carieră spectaculoasă în Germania, acolo unde sub comanda lui Felix Magath a câştigat titlul cu Wolfsburg. 

Atunci când a ajuns în Emirate, fostul internaţional brazilian credea că nimic nu-l mai poate surprinde şi că le-a văzut pe toate, cât timp a evoluat în ţara natală şi în Europa. Iar atunci când, în vară, Cosmin Olăroiu a fost instalat la Al-Ahli, vârful de 34 de ani a crezut că va avea de a face cu un „tiran“, precum Magath la Wolfsburg. 

Ulterior însă, Grafite a avut parte de o mare surpriză, după cum a recunoscut într-un interviu acordat pentru stiridesport.ro.

„Am crezut că Olăroiu o să ne omoare“

Brazilianul a povestit că el şi colegii săi erau puţin speriaţi, atunci când Oli l-a înlocuit pe spaniolul Quique Sanchez Flores la formaţia din Dubai.

„E un pic amuzant, fiindcă, în ultimii doi ani, am jucat împotriva echipei lui Cosmin, Al-Ain, dar pe el nu-l cunoşteam personal. Doar din ce vedeam la televizor sau la meciurile directe. El are o faţă încruntată şi, când am auzit că va antrena Al-Ahli, mă gândeam că e un tip dur şi că o să avem o viaţă grea cu el. Din prima zi însă, s-a apropiat de noi, jucătorii, a vorbit mult cu noi, a glumit cu noi, a râs cu noi şi ne-am convins că e un tip prietenos“, a declarat Grafite.

El a şi explicat de ce şi-a imaginat că românul e un tip dur: „Când te uiţi la Olăroiu, vezi un bărbat mare, înalt, puternic, cu faţa unui dur, şi te gândeşti: „Tipul ăsta o să ne omoare“. În realitate însă, comportamentul lui e cu totul altfel decât ţi-ai imaginat. E deschis, jovial, şi, foarte important, e un foarte bun antrenor şi un om de calitate“.

CLICK AICI PENTRU A AFLA CUM S-AU SCHIMBAT JUCĂTORII ARABI DE LA AL-AHLI DUPĂ SOSIREA LUI OLĂROIU LA ECHIPĂ

VEZI GOLUL FABULOS MARCAT DE GRAFITE CONTRA CELOR DE LA BAYERN

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite