Olanda a salvat onoarea Europei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Presa de pe Bătrânul Continent a lăudat la unison victoria „portocalei mecanice” cu 2-1 în faţa Braziliei, în sferturile Campionatului Mondial. Supremaţia sud-americanilor la turneul final a fost umbrită de Olanda care a eliminat una dintre marile favorite. Argentinienii exultă după ce rivala Brazilia a fost scoasă din luptă

Olanda a reuşit să trimită acasă Brazilia, una dintre marile favorite ale Campionatului Mondial din Africa de Sud. Conduşi cu 1-0 după golul lui Robinho, elevii lui Bert Van Marwijk au revenit în repriza a doua prin autogolul lui Melo şi reuşita lui Sneijder şi au obţinut o revanşă mult-aşteptată după eliminările din 1994 şi 1998.

Dezastrul brazilienilor a fost imediat resimţit, selecţionerul Dunga dându-şi demisia după fluierul de final al arbitrului. Victoria Olandei a fost văzută de presa europeană drept un succes în faţa Americii de Sud, continentul cel mai bine reprezentat în fazele eliminatorii ale Campionatului Mondial. „Europa a câştigat lupta cu America de Sud, după ce Brazilia s-a eliminat singură de la Mondial în faţa Olandei”, au notat germanii de la „Bild”. „Samba olandeză”,  a titrat cotidianul francez „L'Equipe”, în timp ce spaniolii de la „Marca” au notat: „Sneijder a taxat echipa care a câştigat cinci titluri mondiale”. Înfrângerea Braziliei le-a dat apă la moară marilor rivali din Argentina: „Brazilia 2014!”, a titrat ironic „Ole”, făcând trimitere la faptul că vecinii lor pot începe pregătirea pentru Campionatul Mondial de peste 4 ani pe care îl vor organiza.

Ronaldo: Melo să nu mai vină în Brazilia!

Felipe Melo a fost fără îndoială „coşmarul” Braziliei în meciul cu Olanda. Fotbalistul lui Juventus Torino şi-a marcat un autogol şi a luat cartonş roşu cu 20 de minute înaine de finalul meciului. Fotbalistul brazilian Ronaldo, fost campion mondial cu „Selecao”, i-a transmis un mesaj lui Felipe Melo, prin intermediul Twitter: „Să nu te întorci în Brazilia în vacanţă!”.

Melo s-a remarcat negativ în acest sezon şi în Serie A, unde a primit „prestigioasa” distincţie „Bidonul de Aur”, rezervat celui mai slab jucător din campionatul italian. Selecţionerul brazilian Dunga a avut puterea să-şi laude echipa după meci: „Am trăit o experienţă minunată alături de aceşti jucători şi apreciez demnitatea cu care s-a comportat această echipă!”.

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite