Olanda – România: unul dintre cei mai buni fundaşi din istoria României avertizează că vom fi striviţi la Amsterdam, dacă tricolorii nu vor implementa o tactică estenţială

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Costică Ştefănescu
Costică Ştefănescu

„Adevărul“ prezintă cifre incredibile, care demonstrează forţa Olandei pe teren propriu, dar şi sfatul unui fotbalist de clasă, care a făcut partide memorabile la prima reprezentativă.

După acel 0-0 cu România, la Rotterdam, în preliminariile pentru Euro 2008, Olanda a bifat până acum 15 meciuri oficiale pe teren propriu. Bilanţul e înfiorător: 

*15 victorii

*47 de goluri marcate

*5 goluri primite

*12 partide câştigate fără gol primit

Ştiind forţa ofensivă a batavilor, fostul mare fundaş al României, Costică Ştefănescu, a analizat partida de marţi seară (ora 21.30, TVR1), de pe „Amsterdam ArenA“.

Ce a spus?

„Fără o agresivitate în apărare, fără un presing avansat, fără un joc menit a bloca jocul de pase al olandezilor, fără o îmbunătăţire a jocului de atac, mişcare mai bună, viteză pe benzi, nu poţi avea pretenţii la Amsterdam“, a spus Ştefănescu la Digi Sport.

Acesta e de părere că, schimbările care vor fi făcute în primul „11“, nu garantează şi un joc mai bun decât cel arătat la Budapesta. „Mă aştept la cinci-şase schimbări faţă de echipa de la Budapesta. Bine, este obligat să umble la fundaşii centrali, acolo unde nu va juca Goian, suspendat, şi poate e mai bine aşa, ţinând cont de evoluţia lui de la Budapesta. Problema este că aceste schimbări nu produc automat şi modificări în evoluţia echipei“, a spus Ştefănescu.

Ce părere are despre Chiricheş?

Un libero de clasă cât timp a fost fotbalist, Costică Ştefănescu a vorbit şi depsre Vlad Chiricheş, fundaşul momentului în România, evaluat de Gigi Becali la 15 milioane de euro.

„Băiatul are nişte calităţi excepţionale şi uşor-uşor îşi va îmbunătăţi jocul, va fi mai exact. Din păcate, are momente în care tratează cu lejeritate anumite faze în apropierea propriului careu. În plus, nu excelează la jocul aerian, dar e nevoie de timp pentru a regla aceste probleme. În plus, la jocul aerian nu ai nevoie neapărat de detentă, ci mai ales de abilitatea de a alege momentul în care sari la cap“, a încheiat Ştefănescu.

Acesta a evoluat de 490 de ori în Liga I la Steaua, Universitatea Craiova şi FCM Bacău, iar în prima reprezentativă a adunat 66 de selecţii, între 1977 – 1985.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite