Olanda, anunţ îngrozitor pentru cluburile de fotbal: Ce a declarat premierul a declanşat furtuna

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Într-o primă fază, batavii au încercat să meargă pe un model fără restricţii, însă, între timp, au căzut în extrema cealaltă.

După Belgia, care şi-a încheiat definitiv sezonul fotbalistic, deşi mai erau nişte etape de jucat, Olanda a adoptat şi ea aceeaşi măsură. Potrivit AS, decizia a fost luată de premierul Mark Rutte.

„E o hotărâre nefericită, însă nu ne putem asuma niciun risc. Trebuie să facem acest sacrificiu şi sper ca oamenii să facă acest lucru“, a anunţat Rutte, în momentul în care a explicat că toate evenimentele sportive vor fi suspendate până la 1 septembrie. Iniţial, Olanda „îngheţase“ sportul de performanţă până la data de 1 iunie.

După anunţul premierul Mark Rutte, cluburile au convocat o şedinţă pentru vineri. Mai ales că, în lumina ultimelor evenimente, Olanda riscă excluderea din competiţiilor europene în viitorul sezon! UEFA a precizat deja că ţările care îşi vor încheia întrecerile interne, fără ca toate partidele să se joace pe teren, riscă această pedeapsă.

În acest moment, mai sunt de jucat opt runde din sezonul regulat al primei ligi olandeze.

Decizia premierului e cu atât mai ciudată, cu cât, în afara de Belgia, mai toate campionatele europene au deja planurile pentru reluarea meciurilor de fotbal, cel târziu, începând cu luna iunie.

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite