Octavian Bellu, dezamăgit după Mondialul de gimnastică: „Sunt trist, dar era previzibil că se va întâmpla astfel“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bellu are aşteptări mai mari de la Jocurile Olimpice din 2016
Bellu are aşteptări mai mari de la Jocurile Olimpice din 2016

Antrenorului coordonator al lotului naţional feminin de gimnastică nu i-au picat deloc bine rezultatele gimnastelor noastre la Campionatul Mondial de la Anvers. Bellu a evocat care au fost motivele care au dus la acest eşec, precizând că edificatoare pentru nivelul gimnasticii feminine vor fi Jocurile Olimpice, nu întrecerile continentale.

"Sunt trist, cu toate că era previzibil că se va întâmpla astfel. Chiar nu poţi să faci un Campionat Mondial cu o lună de pregătire printre infiltraţii, masaje terapeutice şi vizite la osteopaţi. Eu cred că acele calificări în finale au creat o impresie falsă şi s-a creat o speranţă că se pot obţine nişte medalii. Aşa cum ultima calificată la bârnă a devenit campionă mondială, în gimnastică se poate întâmpla orice. Dar s-a văzut clar o naţiune care domină copios gimnastica mondială în momentul de faţă, cu gimnaste tinere, puternice şi foarte bine pregătite (n.r. - SUA)", a precizat Bellu pentru Mediafax la întoarcerea în ţară din Belgia.

Antrenorul coordonator al lotului feminin de gimnastică îşi doreşte ca fetele sale să se revanşeze peste trei ani, la Jocurile Olimpice de la Rio. "Situaţia este complexă, dar să spunem că este un Campionat Mondial de etapă. De aceea m-am obişnuit să gândesc din Olimpiadă în Olimpiadă şi nu din Mondial în Mondial. Dacă gândeşti din patru în patru ani te bucuri că după ce te-ai chinuit iese măcar bine la Olimpiadă. Şi asta sper să se întâmple şi la Rio. Pentru aceste Mondiale fetele au avut toate condiţiile, nu le-a lipsit nimic, dar, repet, nu poţi să faci un Campionat Mondial când orele de masaj terapeutic le depăşesc pe cele de antrenament", a adăugat Bellu.

Tehnicianul a explicat totodată de ce Larisa Iordache a evoluat dezamăgitor la bârnă, aparatul ei favorit. "Este evident chiar şi pentru un nespecialist că Larisa Iordache n-a fost pregătită. Ea a făcut un concurs de calificare, s-a calificat, dar nu poţi să stai cu plasturi, cu brâuri, cu masaj terapeutic înainte, cu masaj după şi să te duci să concurezi liniştit şi să faci totul corect. A trecut prin aceeaşi situaţie prin care a trecut şi la europene. Era antrenată să treacă peste durere, însă nu se poate face performanţă în condiţiile în care pregătirea este discontinuă, atipică şi efortul pentru recuperare e mai mare decât cel pentru a-ţi îmbunătăţi exerciţiile la fiecare aparat", a concluzionat Bellu.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite