Obiectivul gimnasticii româneşti la Jocurile Olimpice de la Rio, din perspectiva lui Octavian Bellu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Octavian Bellu, fost antrenor al lotului feminin de gimnastică FOTO Adevărul
Octavian Bellu, fost antrenor al lotului feminin de gimnastică FOTO Adevărul

Cu doi ani înainte de disputarea Jocurilor Olimpice de la Rio, fostul antrenor al lotului feminin de gimnastică, Octavian Bellu a realizat o listă a obiectivelor României.

„Lucrurile se complică anul viitor şi nici nu vreau să mă gândesc că echipa României va fi vreodată în istorie în situaţia de a nu se califica la Jocurile Olimpice. Obiectivele, dincolo de entuziasmul de moment creat după acest Campionat Mondial, sunt foarte clare pentru mine şi au fost foarte clare: România nu trebuie să coboare de pe podium la echipe. 

De zece ediţii, România s-a aflat pe podium la Jocurile Olimpice. Trebuie stat aproape de aceste fetiţe din toate punctele de vedere şi eu cred că perspectiva Jocurilor Olimpice este dătătoare de speranţe. Într-adevăr, te lupţi cu nişte coloşi, dar nişte coloşi care au şi zile mai bune şi zile mai puţin bune. Sunt şi ei oameni şi pot avea şi ei dificultăţi“, a declarat Octavian Bellu.

Fostul antrenor al lotului feminin de gimnastică este de părere că mai e nevoie de o sportivă apropiată ca valoare de Larisa Iordache, o variantă fiind Diana Bulimar, în speranţa că îşi va reveni după a treia operaţie suferită la genunchi. Deocamdată o avem pe Larisa şi un grup de fetiţe care încearcă să facă mare performanţă. Larisa să fie sănătoasă în acest an şi jumătate şi să crească acolo unde mai este nevoie, însă trebuie să ai minim două vârfuri. 

Bulimar ar fi o variantă, revine, are şi ea o perioadă în care poate creşte din punct de vedere valoric măcar la valoarea pe care o avea înainte de accidentare, dar în momentul în care vii după trei operaţii la acelaşi genunchi trebuie să lucrezi cu foarte mare atenţie, trebuie să ai nişte priorităţi să vezi pe ce aparate va lucra ea. Probabil la sărituri va fi greu să o mai împingi să facă acel Yurchenko cu două şuruburi, pentru că s-a accidentat de două ori la aceeaşi mişcare. Cred că ea poate fi folosită pe paralele, bârnă şi sol. Este tânără, este montată să îşi revină, a văzut că este nevoie de ea, însă eu aştept foarte mult de la celelalte, pentru că sunt copii care pot creşte valoric, pot obţine note mai mari la execuţie“. Octavian Bellu şi Mariana Bitang au anunţat la jumătatea lunii septembrie că nu mai sunt antreorii coordonatori ai lotului olimpic feminin de gimnastică, însă nu au motivat decizia. Cei doi se arată deschişi pentru o colaborare, însă din altă postură.

Larisa Iordache, după ce a câştigat argintul la Campionatul Mondial: „Îmi doream mai mult de la mine“

CNN o compară pe Larisa Iordache cu cea mai bună gimnastă a lumii all-time

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite