Oana Manea: “Europenele sunt importante acum”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Naţionala de handbal a României a sosit în această seară din Danemarca, acolo unde a cucerit, pentru a doua oară consecutiv Cupa Mondială, dar deja atenţia tricolorelor se îndreaptă către Campionatul European, până la debutul căruia mai sunt 70 de zile.

"A fost un turneu foarte greu, noi am plecat cam neîncrezătoare, pentru că toate echipele erau în efectiv complet. Până la urmă însă totul a fost bine. Îmi doream mult acest trofeu, dar acum cel mai important lucru este să ne pregătim cum trebuie pentru Campionatul European. Cel mai periculos adversar din grupe va fi fără îndoială Spania, care a cam fost naşa noastră la ultimele întâlniri", a spus Oana Manea, pivotul echipei naţionale.

Vezi GALERIE FOTO de la sosirea naţionalei

Voina: "Am câştigat pentru că fetele au vrut să joace"
"Echipa naţională joacă foarte bine acum, dar asta este starea actuală. Câştigarea trofeului a venit ca o consecinţă a acestui joc bun. Am câştigat pentru că fetele au vrut să joace, a fost o ambianţă bună, iar cele cinci-şase fete noi au venit cu drag la echipa naţională. Dar mai sunt două luni până la Campionatul European şi pot apărea multe lucruri. Avem două accidentări serioase, Cristina Vărzaru şi Ramona Maier. Din fericire, accidentarea Cristinei Neagu nu este foarte gravă şi cu siguranţă îşi va reveni până la europene. Sunt mândru de faptul că celelalte fete au reuşit să o suplinească în finală", a spus şi Radu Voina, selecţionerul naţionalei României.

Mai citeşte şi:
Tricolorele au speriat din nou Europa

Aflată pentru prima oară pe marginea terenului în postura de director tehnic, Narcisa Lecuşanu a trăit la intensitate maximă partidele din Danemarca. "A fost o trecere bruscă din teren pe banca tehnică. A fost foarte greu dar şi foarte frumos. Este mult mai greu de pe margine, pentru că de acolo îţi dai seama tot timpul de greşelile pe care le fac alţii. Am fost mereu convinsă, datorită atitudinii din teren, că ele vor reuşi", a declarat Lecuşanu.

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite