Oana Manea: "Cred că meritam să jucăm finala". Ce spune pivotul despre primele pe care le vor încasa şi reacţia Adei Nechita

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Oana Manea
Oana Manea

Naţionala de handbal feminin a României a revenit acasă după ce a câştigat medalia de bronz la Campionatul Mondial din Danemarca.

Naţionala de handbal feminin a României a câştigat, duminică, la Herning, medalia de bronz a Campionatului Mondial din Danemarca, după ce a învins reprezentativa Poloniei, în finala mică, cu scorul de 31-22 (15-8), tricolorele obţinând o medalie mondială după 10 ani şi prima de bronz din istorie.

Lotul echipei naţionale a României a ajuns luni noapte la Bucureşti, fiind aşteptat la salonul oficial al Aeroportului Henri Coandă de ministrul Tineretului şi Sportului, Elisabeta Lipă, secretarul de stat în MTS, Carmen Tocală şi de preşedintele Federaţiei Române de Handbal, Alexandru Dedu, notează Mediafax.

"Suntem foarte mulţumite de această medalie. Pentru că atunci când am plecat nu ştiu câtă lume ne dădea şanse la o medalie. Este un cadou pe care ni le-am facut singure, am dat totul pe teren pentru această medalie. Şi finala mică a fost la fel de disputată, s-a văzut asta. Eu cred că finala ar fi trebuit jucată de noi şi Norvegia. Următorul obiectiv este să mă odihnesc un pic. Apoi să ajungem la Olimpiadă pentru că asta îşi doreşte orice sportiv. Nu ne-am gândit la bani, noi ştiam obiectivul nostru şi apoi au apărut discuţiile legate de prime", a declarat Manea.

"Noi ne-am dorit mai mult, am luptat până în ultima secundă pentru a termina cât mai sus. Noi suntem mulţumite de ceea ce am realizat, de calitatea jocului şi de ceea ce am câştigat în Danemarca, şi nu e vorba doar de medalie, am câştigat o echipă de luptătoare. Ne-am dorit să oferim un motiv în plus de bucurie românilor E cel mai frumos cadou pe care ni-l puteam face chiar noi. Lumea aşteaptă mai mult, şi noi ne dorim mai mult şi e important să ne menţinem acolo sus. Vom face tot ce ţine de noi pentru a face acest lucru. Sunt foarte fericită şi foarte obosită pentru că a fost o perioada foarte grea pentru noi, dar acum satisfacţia e mult mai mare şi muncă noastră a fost răsplătită înzecit. Vreau să multumesc tuturor românilor care au fost alături de noi, care au strigat atât de mult de le-au răguşit vocile, dar şi celor care au fost cu sufletul alături de noi", a declarat Ada Nechita.

Nechita crede că Cristina Neagu şi-a demonstrat valoarea şi la acest Mondial: "Dorinţa ei şi a noastră este să facă rezultate bune în Liga Campionilor cu o echipa românească, dar depinde foarte mult şi de ceea ce îşi doreşte şi ea. Handbalul românesc l-am ridicat, suntem a treia echipa din lume, şi asta spune mult. Avem nevoie de cât mai multe echipe are să joace la nivel mare, pentru că rezultatele vin şi la echipa naţională".

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite