O şansă uriaşă pentru România: putem ajunge la Jocurile Olimpice cu trei echipe. De unde a venit supriza

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cosmin Radu a marcat trei goluri în meciul cu Germania
Cosmin Radu a marcat trei goluri în meciul cu Germania

La ultimele ediţii, delegaţia tricoloră a fost formată, aproape în întregime, de sportivi calificaţi la probe individuale. La Rio de Janeiro, lucrurile se pot schimba radical.

Dacă toată lumea se aşteaptă ca echipele de handbal feminin şi cele de gimnastica feminină să obţină, în următoarele luni, biletele pentru Rio, o surpriză plăcută poate apărea la polo.

Naţionala e implicată, în această perioadă, la Campionatul European din Serbia. După terminarea fazei grupelor în care tricolorii s-au clasat pe locul 2, a venit înfrângerea cu Grecia (scor 9-15) în runda eliminatorie. A fost momentul în care toată presa din România a notat că s-au dus şansele unei clasări între primele opt şi calificarea la turneul preolimpic.

De fapt, lucrurile nu stau aşa. După eşecul cu Grecia, Cosmin Radu şi colegii săi au intrat în luptă pentru locurile 9-16. În primul meci, a fost zdrobită Malta (scor 12-7). Astăzi, a venit o victorie dramatică, la penalty-uri, cu Germania. În timpul regulamentar, a fost 10-10, după ce nemţii au egalat în ultima secundă!

La loviturile de departajare însă, portarul Marius Ţic (19 ani) a devenit eroul tricolorilor şi a contribuit decisiv la victorie, intervenind salvator la două dintre şuturile adversarilor. România s-a impus la penalty-uri cu 4-3.

În meciul pentru locul 9 (sâmbătă, ora 11.30), România va întâlni echipa care va triumfa în confruntarea Franţa – Olanda.

Teoretic, doar locul 9 duce la turneul preolimpic, însă prosport.ro susţine că două naţionale din zona pan-americană, Mexic şi Argentina, vor renunţa la turneul preolimpic. Drept urmare, ocupantele poziţiilor a 10-a şi a 11-a de la Campionatul European vor avea o şansă de a ajunge la JO 2016.

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite