O româncă scrie istorie la Lyon: povestea sportivei care a cucerit primul ei titlu WTA la 31 de ani

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Laura Ioana Paar, câştigătoarea turneului de dublu de la Lyon
Laura Ioana Paar, câştigătoarea turneului de dublu de la Lyon

Proba de dublu a turneului WTA de la Lyon a fost cucerită de perechea formată din românca Laura Ioana Paar şi germanca Julia Wachaczyk, fiind prima competiţie de această categorie, câştigată de conaţionala noastră.

Laura Ioana Paar şi Julia Wachaczyk s-au impus în două seturi, scor 7-5, 6-4, în faţa olandezelor Lesley Pattinama Kerkhove şi Bibiane Schoofs, în finala turneului de la Lyon,  dotat cu premii totale de 275.000 de dolari.

Reuşita este cu atât mai spectaculoasă, având în vedere faptul că reprezintă cel dintâi titlu WTA, la cei 31 de ani ai săi. De altfel, Laura Ioana Paar şi-a făcut debutul în WTA abia la 30 de ani, palmaresul său numărând, însă 13 titluri ITF de simplu şi 53 de dublu. 

„Turneul a fost extraordinar. Am mai jucat împreună şi cu alte ocazii. Ne-am bucurat de fiecare moment de aici, atât de pe teren, cât şi din afara lui”, a declarat românca, după victoria din Franţa.

Până la trofeul de la Lyon, perechea româno-germană a trecut, în primul tur, de principalele favorite, Anna-Lena Friedsam (Germania) şi Mandy Minella (Luxemburg), în sferturi au câştigat în faţa franţuzoaicelor Elixane Lechemia şi Jessika Ponchet, iar în semifinale s-au impus în faţa rusoaicelor Vitalia Diatcenko şi Natela Dzalamidze. 

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite