O poliţistă de frontieră româncă aflată în misiune în Grecia a purtat flacăra olimpică

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Autorităţile elene au ales o poliţistă de frontieră din România aflată în misiune Frontex în Grecia să poarte torţa cu flacăra olimpică de la linia de demarcaţie a frontierei Greciei cu Turcia, informează, miercuri, Inspectoratul General al Poliţiei de Frontieră.

Poliţista de frontieră din România, aflată în misiune Frontex în Grecia în cadrul Operaţiunii Comune Puncte Focale 2012, a purtat torţa cu flacăra olimpică de la linia de demarcaţie a frontierei Greciei cu Turcia şi până în afara Punctului de Trecere a Frontierei Kipi, în interiorul Greciei.

Luni, în preambulul activităţilor pregătitoare pentru deschiderea Jocurilor Olimpice din Londra 2012, autorităţile greceşti, urmând tradiţia antică a evenimentului, au organizat, în cadrul traseului pe care flacăra olimpică îl urmează până la locul de desfăşurare al competiţiilor sportive, trecerea flăcării olimpice prin PTF Kipi, din Grecia în Turcia, ulterior simbolul continuându-şi drumul spre Londra.

"Însoţită de organizatori şi un numeros public, poliţista de frontieră a purtat torţa cu flacăra olimpică de la linia de demarcaţie a frontierei Greciei cu Turcia şi până în afara PTF Kipi, în interiorul Greciei", se arată în comunicatul de presă transmis agenţiei Mediafax.

Poliţista de frontieră este agent principal, lucrează la Sectorul Poliţiei de Frontieră Oancea, judeţul Galaţi şi este încadrată în Poliţia de Frontieră Română din 2005.

La sfârşitul evenimentului, reprezentanta Poliţiei de Frontieră Române şi-a exprimat bucuria şi mândria că a avut onoarea de fi "purtătoarea efemeră a acestui simbol antic", a precizat sursa citată.

Flacăra Jocurilor Olimpice de la Londra a fost aprinsă în 10 mai, conform tradiţiei în Grecia, la Olimpia, unde a avut loc în antichitate prima dată această competiţiei, potrivit AFP.

Înalta Preoteasă Ino Menegaki a aprins flacăra olimpică direct de la lumina soarelui, la ora 12.10. Apoi, conform scenariului realizat de coregraful Artemis Ignatiou, lumina sacră i-a fost înmânată primul alergător, campionaul grec la nataţie Spyros Gianniotis. Gianniotis a predat ştafeta lui Alexander Loukos, pugilist britanic de 19 ani şi fiul unor imigranţi greci.

Din Atena, flacăra olimpică este preluată de o delegaţie britanică. Circuitul torţei olimpice în Marea Britanie va începe la 19 mai, va dura 70 de zile şi va străbate 12.875 de kilometri până să ajungă la ceremonia de deschidere din 27 iulie, de la Londra.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite