O nouă şansă pentru vechiul coechipier al lui Allen Iverson: după mult timp de stat pe bară, Carmelo Anthony a semnat cu Portland Trail Blazers

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Vieţile jucătorilor NBA pot fi grele la vârsta de 35 de ani, în ciuda milioanelor de dolari pe care le câştigă. Mai ales atunci când nu îi cheamă LeBron James.

O demonstrează cazul lui Carmelo Athony, care, pe de altă parte, nici chiar nimeni nu e, în anii de glorie acesta fiind un obişnuit al fazelor cu slam-dunk-uri spectaculoase şi auncări de trei puncte marcate în ultima secundă. Vorbim, bineînţeles, mai ales de perioada 2006-2007, când acesta a fost coechipierul genialului Allen Iverson la Denver Nuggets. De atunci, însă, cu excepţia sezonului 2012-2013 de la New York Knicks, jucătorul a intrat într-un con de umbră care a culminat cu faptul că anul trecut Houston Rockets l-au tras pe tuşă după 10 numai meciuri jucate. James Harden avea însă nevoie de mai mult decât ce putea oferi Anthony, un jucător cunoscut pentru încăpăţânarea lui, dar şi pentru nenumăratele iso-plays, aşa-numitele faze de joc izolat, în care baschetbaliştii insistă să rezolve situaţiile de unii singuri, fără să paseze şi fragmentând jocul.

De la acel moment, Carmelo Anthony a fost ocolit de echipele din NBA de parcă ar fi fost contagios. Ocazional, acest trimitea semnale în presă, spunând cât şi-ar dori să joace, dar de fiecare dată rezultatul era dezamăgitor: pur şi simplu nimeni nu voia să-l ia. În cele din urmă, însă, iată că Portland Trail Blazers, echipa lui Damian Lillard, a răspuns chemării, lucru care a fost întâmpinat cu bucurie de garda veche a jucătorilor NBA, printre aceştia LeBron James şi D-Wade. Alături de cine va evolua, însă, Carmelo Anthony? Damian Lillard este figura proeminentă a celor din Portland, un jucător excepţional, asemănător din punct de vedere al exploziei cu Rusell Westbrook, completat în mod fericit de CJ McCollum şi pivotul bosniac Jusuf Nurkic. Alte nume importante nu au însă cei de la Trailblazers, Pau Gasol fiind la final de carieră şi slab ca randament al punctelor în acest moment, în vreme ce zilele de glorie ale lui Hassan Whiteside la Miami Heat par să fi apus şi ele. 

Cu această şansă pe care a primit-o, sigur este că Anthony are multe de demonstrat, iar situaţia neplăcută în care a ajuns este demonstrată de tipul de contract pe care i l-a oferit noua echipă, mai precis aşa-numitul non-guaranteed contract, prin care cei din Portland pot renunţa oricând la serviciile sale. Până una alta, însă, cel mai probabil va fi pentru o vreme rezervă, urmându să demonstreze atât coechipierilor cât şi lui însuşi că nu este un jucător "ruginit". 

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite