O nouă medalie europeană pentru „fenomenul“ Marian Drăgulescu!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Marian Drăgulescu FOTO Inquam / Sandor Manases
Marian Drăgulescu FOTO Inquam / Sandor Manases

Marian Drăgulescu a câştigat a doua medalie la Campionatele Europene individuale de la Cluj-Napoca - argint la sărituri, după cea de aur la sol, obţinută în prima zi a finalelor pe aparate.

Marian Drăgulescu a intrat ultimul în finala de la sărituri şi a avut o medie de 14.733 după cele două execuţii, cu care a obţinut medalia de argint.

Pe podium au mai urcat Artur Dalaloian (Rusia, 14.933, medalie de aur) şi Oleg Verniaiev (Ucraina, 14.649, bronz).

Tot duminică, România va mai fi reprezentată în finala de la bârnă de Larisa Iordache şi Cătălina Ponor. Ponor a fost iniţial calificată şi la sol, dar a ratat ultimul act după declasarea notei, în absenţa unui element obligatoriu în exerciţiu.

În calificările de la sărituri, Marian Drăgulescu a avut prima notă, 14.666. 

Drăgulescu a câştigat, sâmbătă, al zecelea titlu european din carieră, la sol, depăşind astfel recordul Nadiei Comăneci (9).

„Mi s-a îndeplinit visul de a mi se cânta imnul naţional în faţa românilor mei şi lor le dedic medalia, care a fost cea mai aşteptată din viaţa mea”, a spus Drăgulescu despre performanţa sa, conform News.ro.

În celelalte finale pe aparate de sâmbătă, titlurile europene au fost cucerite de Eleftherios Petrounias (Grecia, la inele), Nina Derwael (paralele), David Beliavski (cal cu mânere, Rusia), Coline Devillard (sărituri, Franţa).

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite