O noua lovitură de imagine pentru FRF! România ar putea organiza încă un turneu final european de fotbal

O noua lovitură de imagine pentru FRF! România ar putea organiza încă un turneu final european de fotbal

UEFA a anunţat instituţia condusă de Răzvan Burleanu (foto) că a aprobat dosarul de candidatură depus de România pentru organizarea EURO U21 din 2023,

Ştiri pe aceeaşi temă

La turneul final din 2023 se vor stabili şi cele patru reprezentante europene la Jocurile Olimpice din 2024, de la Paris, jucătorii eligibili pentru această ediţie fiind cei născuţi după data de 1 ianuarie 2000.
 
Competiţia se desfăşoară începând din 1978, iar ediţia din 2023 ar fi cea cu numărul 24. Până în prezent, cele mai multe titluri continentale la această categorie de vârstă le au Italia şi Spania, câte 5, fiind urmate de Anglia, Rusia, Olanda şi Germania, fiecare cu câte două.
 
România a bifat până acum două participări, în 1998 şi în 2019, iar pentru ediţia din 2021 tricolorii U21 pregătiţi de Adrian Mutu sunt la trei meciuri distanţă de o nouă calificare.
 
La Euro U21 participă, începând de la ediţia de anul viitor ce va fi găzduită de Ungaria şi Slovenia, 16 echipe. Acestea sunt împărţite în 4 grupe, iar cele mai bune două clasate se califică în sferturile de finală.
 
UEFA va anunţa gazda turneului final din 2023 în luna decembrie. În cazul în care România va obţine organizarea EURO U21, cele 31 de partide vor fi găzduite pe 8 stadioane din patru oraşe, Bucureşti, Giurgiu, Ploieşti şi Cluj-Napoca:
 
Arena Naţională – Bucureşti
Ghencea – Bucureşti
Giuleşti – Bucureşti
Arcul de Triumf – Bucureşti
“Marin Anastasovici” – Giurgiu
“Ilie Oană” – Ploieşti
Cluj Arena – Cluj-Napoca
“Dr. Constantin Rădulescu” – Cluj-Napoca

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările