O consolare frumoasă sau un meci inutil? Van Gaal critică dur organizarea unei partide pentru locul 3 la Mondial

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Van Gaal (dreapta)
Van Gaal (dreapta)

Învinsele din semifinale, Brazilia şi Olanda, se vor înfrunta, sâmbătă (ora 23.00, TVR1), la Brasilia, în finala mică a turneului. E o confruntare de care nimeni nu prea are chef, după cum a admis selecţionerul batavilor, Louis van Gaal.

Când ai fost atât de aproape de a cuceri trofeul suprem în fotbal, brusc, nu te mai interesează locul 3. E o situaţie cu care se confruntă acum Brazilia şi Olanda. 

Chiar dacă Neymar a spus că Selecao va trata cu seriozitate finala mică, în schimb, selecţionerul Olandei a criticat aspru programarea acestui meci.

Ce a spus?

„După părerea mea, finala mică n-ar trebui să se joace la un Mondial. Spun asta de cel puţin zece ani. Mai ales că cele două echipe se şi întâlnesc în condiţii inegale. De exemplu, noi o să avem o zi mai puţin de pauză faţă de Brazilia, ceea ce nu e corect“, şi-a început van Gaal discursul.

El a argumentat că, pe lângă acest aspect legat de refacerea jucătorilor, mai sunt şi alte motive care fac din finala mică un meci inutil.

„Ceea ce îmi displace cel mai mult e că una dintre echipe va pierde meciul pentru locul 3 şi se va întoarce acasă după două înfrângeri consecutive. Iar acest lucru va strica imaginea formaţiei care a terminat pe locul 4, chiar dacă naţionala respectivă a avut, în realitate, un turneu final reuşit, ajungând până în semifinale. Apoi, mai e ceva. Cupa Mondială are un singur trofeu şi acela e pentru locul 1“, a încheiat van Gaal.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite