Novak Djokovici, împotriva vaccinării? Ce a spus, de fapt, legat de acest subiect

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Djokovici

Liderul mondial s-a ales cu imaginea unui antivaccinist din cauza unei afirmaţii făcute în aprilie 2020. Jurnaliştii de la BBC au explicat, concret, despre ce a fost vorba.

Ministrul Imigrării din Australia, Alex Hawke, l-a considerat pe Djokovici o persoană împotriva vaccinării, bazându-şi evaluarea pe o singură declaraţie dată de Novak, la începutul anului 2020, înainte de apariţia vaccinurilor pentru COVID-19. 

Avocaţii sârbului au contrat această etichetă pusă de Hawke, susţinând că Nole n-a descurajat niciodată vaccinarea, spunând că decizia e una personală şi că trebuie să fie luată de fiecare individ în parte. Argumentul avocaţilor nu l-a salvat însă pe Djokovici de la expulzare.

A spus ceva, apoi a detaliat

BBC a ţinut să lămurească de ce Djokovici s-a ales cu imaginea unui om care e împotriva vaccinării. Potrivit sursei citate, în aprilie 2020, înainte ca serurile împotriva COVID-19 să fie disponibile, Nole a spus, într-adevăr, că „e împotriva vaccinării“. Apoi, şi-a detaliat această afirmaţie, precizând că „nu e un expert“ şi că va fi „Open minded“ legat de acest subiect, cu precizarea că va dori „să aibă un cuvânt de spus în ceea ce priveşte cea mai bună opţiune pentru corpul meu“. 

Mai departe, în cadrul unui live pe Facebook, Novak a subliniat că „nu vrea să fie obligat să se vaccineze“ pentru a putea juca în turnee sau pentru a călători. El a adăugat că e curios „cum ne putem îmbunătăţi sănătatea şi să ne întărim sistemul imunitar pentru a combate cel mai bine boli precum COVID-19“. 

Potrivit BBC, încă de când a făcut aceste comentarii, Djokovici a fost criticat, inclusiv la el în ţară, unde jumătate din populaţie e vaccinată deja împotriva COVID-19 cu schemă completă. Primul care l-a pus la zid pe Nole în Serbia a fost epidemiologul Predrag Kon, care a afirmat că, prin declaraţiile sale, „Djokovici a creat confuzie“.

BBC a concluzionat, spunând că, în ciuda afirmaţiilor amintite mai sus, Djokovici n-a susţinut niciodată acţiunile organizatiilor antivaccinare, chiar dacă e considerat un erou printre adepţii unor asemenea mişcări.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite