Novak Djokovici, judecat ca un criminal: Procesul său, analizat de un avocat australian

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Djokovici

Presa australiană a analizat ultimul proces, în urma căruia Nole a fost trimis acasă, consultând experţi din domeniul judiciar.

Jurnalistul Chip Le Grand, de la publicaţia „The Age“, a remarcat că ministrul Imigrării, Alex Hawke, a recunoscut că Djokovici n-a avut nicio tentativă de a sfida regulile din Australia şi că „vorbim despre o persoană de bună calitate, recunoscut pentru implicarea sa în acţiuni caritabile“.

Doar că, potrivit jurnalistului australian, Hawke i-a anulat viza lui Djokovici, nu pentru că acesta n-ar fi avut o scutire valabilă de la vaccinare, ci pentru că prezenţa sa în Australia, ca o persoană recunoscută pentru părerile sale împotriva vaccinării, ar fi încurajat acest curent în „Ţara Cangurilor“. În plus, ministrul Hawke s-a referit la faptul că Djokovici a părăsit izolarea în Serbia, cât timp a fost bolnav de COVID-19 în decembrie, iar comportamentul său ar fi putut încuraja gesturi similare, de sfidarea măsurilor sanitare, şi în Australia.

„S-a creat un precedent periculos“

Un alt jurnalist, Sherryn Groch, a notat că, în viziunea experţilor pe probleme legate de imigrare, acest caz al lui Djokovici a creat un precedent periculos în Australia. Pentru că, de acum înainte, teoretic, orice individ poate fi expulzat din această ţară, nu pentru că reprezintă un pericol concret şi dovedit, ci pentru că poate fi considerat un factor de risc pentru societate, în ochii unui singur om: ministrul Imigrării.

Această nouă realitate a fost explicată de David Prince, avocat pe probleme legate de imigrare: „De când e la putere Guvernul Morrison, ministrul are mâna liberă să recurgă la astfel de decizii, de anularea unor vize, în privinţa unor oameni care reprezintă un risc pentru societate, fără ca acest lucru să fie şi dovedit. Şi cum nicio instanţă judecătoarescă nu vrea să contrazică un oficial al ţării, Guvernul poate să facă ce vrea“.

„Proceduri folosite doar în cazul criminalilor!“

Acelaşi avocat, David Prince, a subliniat că argumentele folosite de Guvern, în cazul lui Djokovici, cele care l-au catalogat drept „un pericol pentru sănătate publică şi siguranţa societăţii“ au fost foarte neobişnuite.

„Argumentele lor au fost invocate foarte rar, în astfel de cazuri. De obicei, erau folosite doar în cazul unor criminali“, a afirmat Prince pentru „The Age“, ziar care apare, la Melbourne.

CITEŞTE ŞI:

Cazul Djokovici naşte o situaţie explozivă în lume: Ce susţine opoziţia din Australia

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite