Novak Djokovici, exclus de la turneele majore: Anunţul francezilor îl interzice şi la French Open

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Djokovici

Liderul mondial a ratat deja participarea la Australian Open 2022 (17-30 ianuarie), competiţie în care era favoritul numărul 1 şi deţinătorul trofeului. Iar seria absenţelor sale de la marile întreceri se poate lungi!

Novak Djokovici (34 de ani, 1 ATP) va plăti un preţ înfiorător de scump pentru absenţa sa de la Australian Open 2022, după cum „Adevărul“ a explicat aici.

Iar acesta e doar primul mare necaz al nevaccinatului Nole! Pentru că, în 2022, statutul de nevaccinat atrage, practic, excluderea din societate. Noua realitate e valabilă şi pentru sportivii de performanţă. Djokovici a ratat deja Australian Open şi se ştia că nu va avea acces nici la US Open 2022 (29 august - 11 septembrie).

La un moment dat, când scandalul expulzării lui Djokovici din Australia era în derulare, ministrul Sporturilor din Franţa, Roxana Mărăcineanu, a afirmat că sârbul de 34 de ani nu va avea astfel de probleme pentru a evolua, la French Open 2022 (22 mai - 5 iunie). Mărăcineanu a spus că sportivii străini nevaccinaţi vor avea posibilitatea de a concura la Paris, respectând normele şi bula sanitare.

Astăzi însă, Franţa a schimbat această regulă şi a anunţat că sportivii nevaccinaţi vor fi interzişi la French Open 2022. Şi că nu vor exista excepţii de la regulă. 

Noile reglementări au intrat în vigoare, odată cu adoptarea certificatului sanitar pentru evenimente sportive şi cele culturale, pentru  spectatori, sportivi, profesionişti, indiferent de naţionalitatea lor.

 Aşadar, în acest moment, uşa rămâne deschisă pentru Djokovici doar la Wimbledon 2022 (27 iunie - 10 iulie). 

Până atunci însă, sârbul va avea alte mari probleme, pentru că va rata, teoretic, şi turneele din SUA, precum Indian Wells (7-20 martie) şi Miami Open (21 martie - 3 aprilie). În SUA, condiţiile de intrare în ţară includ certificat de vaccinare, plus un test negativ, efectuat cu 72 de ore înainte de sosire. 

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite