Djokovici despre amintirile din România: a câştigat primul turneu al carierei, ştie să cânte româneşte şi ţine minte primul drum făcut la Bucureşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cariera lui Novak Djokovici este strâns legată de România, unde s-a antrenat la începutul activităţii lui de profesionist şi unde a câştigat primul concurs ATP, chiar în capitală.

„Este unul dintre momentele de care îmi aduc aminte cu plăcere. Prima victorie nu o uiţi niciodată. Eram tânăr atunci, am fost eliminat de David Ferrer (4 ATP), dar meciul cu Arnaud Clément de la Bucureşti rămâne unul special. Am şi vreo doi prieteni sârbi care trăiesc şi muncesc în România. Este o ţară foarte frumoasă, unde, din păcate, n-am mai ajuns de mulţi ani, dar abia aştept să revin.
Una dintre cele mai amuzante amintiri pe care le am se leagă de un drum cu maşina pe care l-am făcut de la Belgrad la Bucureşti, în condiţiile în care între cele două oraşe este o distanţă destul de lungă. 

La vremea respectivă nu mi s-a părut însă atţt de distractiv, deoarece am vomitat de două-trei ori, din cauză că prietenul meu care se afla la volan conducea foarte repede, iar eu avusesem parte la plecare de un mic dejun copios, mâncasem burek (n.r. plăcintă cu carne, specifică sârbilor şi croaţilor). În combinaţie cu iaurt, nu e chiar cea mai bună opţiune, aşa că nu-mi aminteswc foarte bine călătoria spre Bucureşti. Aici ţin minte, însă, că m-am simţit foarte bine. Am fost la câteva restaurante foarte bune, m-am plimbat pe jos, la marginea râului (n.r. Dâmboviţa), a fost foarte frumos. Mi-ar plăcea să revin la Bucureşti când voi putea. Sunt foarte ocupat, dar când va apărea o ocazie de a veni în România, nu o voi rata“, a declarat Novak Djokovici pentru DigiSport.

Ştiri pe aceeaşi temă:

Simona Halep, despre operaţia de micşorare a bustului: „De atunci s-a schimbat tot“

Simona Halep ia o pauză de tenis de aproape o lună. Românca va reveni pe 19 aprilie, la Fed Cup, împotriva Serbiei

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite