Novak Djokovici, în finală la Shanghai. Rafael Nadal ratează ocazia de a-şi lua revanşa

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Rafael Nadal şi Novak Djokovic FOTO: Reuters
Rafael Nadal şi Novak Djokovic FOTO: Reuters

Novak Djokovic şi-a croit vineri din nou drumul spre finala din cadrul Mastersului de la Shanghai, în timp ce Rafael Nadal a fost eliminat de către Del Potro.

UPDATE Rafael Nadal a fost eliminat în faza semifinalelor turneului de către Juan Martin Del Potro, scor 6-2, 6-4.

Djokovic a trecut în trei seturi de francezul Gael Monfils, meci dificil, mai ales în prima parte când francezul a câştigat primul set. Ulterior, Djokovic a revenit profitând şi de durerile abdominale pe care le-a acuzat Monfils.
Rafael Nadal a dominat meciul cu elveţianul Stanislas Wawrinka din ultimul sfert de finală de la Shanghai, reuşind să treacă de elveţian doar două seturi, 7-6, 6-1.    

Jo-Wilfried Tsonga l-a învins pe Florian Mayer în două seturi, 6-2, 6-3, în timp ce numărul şase mondial, argentinianul Juan Martin Del Potro, a trecut în două seturi de Nicolas Almagro, 6-3, 6-3.
Nadal îl va întâlni în semifinale pe Del Potro, în timp jucătorul sârb va disputa următorul meci în compania francezului Tsonga. 

În condiţiile în care Nadal şi Djokovic s-ar înfrunta în ultimul act de la Shanghai, aceasta partidă ar fi cea de-a şasea din 2013. În acest an, spaniolul conduce cu 3-2 în duelurile sale cu mai tânărul jucător din Serbia.
Statistica generală a meciurilor dintre primii doi clasaţi din ATP este tot în favoarea lui Nadal care are 22 de victorii, în timp ce Djokovic are numai 16.  Cu toate acestea, trebuie ţinut cont că pe suprafaţa hard Djokovic a dominat împotriva actualului lider mondial.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite