Noul ministru al Tineretului şi Sportului şi-a prezentat planurile. Cere o mărire de buget şi vrea să construiască multe baze

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Marius Dunca, noul ministru al Tineretului şi Sportului din cabinetul lui Sorin Grindeanu, a primit aviz favorabil din partea comisiilor parlamentare.

Dunca a expus o parte dintre planurile sale şi este hotărât să ceară o majorare importantă a bugetului, pentru a-şi pune în aplicare câteva proiecte. Marius Dunca vrea ca MTS să construiască două săli polivalente, două baze nautice, două pentru canotaj, două hipodromuri şi un velodrom. 

El a recunoscut că sportul românesc se află într-un moment de cotitură şi s-a angajat să ofere mai mult respect sportivilor, precizând şi că va crea un Consiliu Naţional al Mişcării Sportive şi va înfiinţa asociaţii sportive şcolare cu scopul de a revitaliza sportul de masă. 

Un alt punct important din programul lui este modificarea programului de educaţie fizică din şcoli, după următoarea schemă:  o oră pe zi la grădiniţă, trei ore pe săptămână în clasele I - IV şi patru ore pe săptămână la liceu.

198 de milioane de lei va cere Marius Dunca în plus pentru Ministerul Sportului şi Turismului

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite