Norvegienii ne atacă dur copiii: Articol de neînţeles şi declaraţii virulente despre atmosfera creată de cei mici

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Dacă românii care au urmărit partida au fost plăcut impresionaţi de dragostea pură oferită de cei aflaţi în tribune echipei naţionale, în schimb, nordicii pare că n-au înţeles nimic.

Norvegienii au plecat doar cu un punct de la Bucureşti, au ratat calificarea la Euro 2020, însă supărarea lor a început, de fapt, din momentul în care au sosit în România.

Aici, ei au fost informaţi că partida de pe „Arena Naţională“ nu va fi cu tribunele goale, aşa cum şi-au imaginat ei, deoarece UEFA le permite celor mici, de până la 14 ani, să vină la partidele în care echipa gazdă are terenul suspendat. Astfel, Lars Lagerback şi elevii săi s-au trezit cu aproape 30.000 de oameni în tribune, marţi seară!

Nordicii n-au pus ratarea victoriei la Bucureşti pe seama atmosferei din tribune, însă jurnaliştii lor au avut o descriere ciudată pentru ce au văzut la stadion. Potrivit Digi Sport, cei de la Dagsavisen, în loc să remarce entuziasmul tinerilor suporteri, au publicat un articol bizar despre comportamentul acestora.

Ce a scris presa norvegiană?

*Sunete asurzitoare, tribale, din partea copiilor la Bucureşti! Ar trebui să fie tribune goale şi linişte completă. În schimb, Norvegia a fost surprinsă de o atmosferă haotică deja din timpul încălzirii. Puştii şi fetele care au umplut stadionul au acaparat tot sunetul din scaunele lor. Chiar înainte ca echipele să se încălzească şi ca iarba să fie udată, nivelul de zgomot era la fel de mare ca în timpul unei faze dramatice dintr-un meci captivant.

*Lars Lagerback poate să uite de ideea unei comunicări uşoare cu jucătorii săi în meciul din calificări împotriva României. A spus şi el că e un avantaj pentru ei (n.r. - România), decât să joace cu tribunele goale.

Secundul norvegienilor, discurs dur

Foarte deranjat de atmosfera de pe stadion s-a arătat şi Joar Hansen, secundul naţionalei Norvegiei. Într-un dialog cu „Dagbladet“, acesta a atacat şi UEFA pentru „parodia“ de la Bucureşti:

*E o glumă a UEFA! Nu înţeleg cum e posibil să laşi atât de mulţi spectatori, şi adulţi, şi copii, la un meci la care trebuia să dai o pedeapsă. Copiii au fost instruiţi să facă zgomot cât mai mult. Li se transmitea de la megafoane ce să scandeze. Totul a devenit o parodie.

*Au pus copii şi adulţi în tribune. E o sancţiune zero! E o mare glumă. E uimitor că au putut face aşa ceva, că li s-a permis. Asta nu e o pedeapsă. Nu ajută combaterii rasismului. E o bătaie de joc la adresa a ceea ce se întâmplă tot timpul în fotbal. Singurul lucru care ar ajuta, ar fi să suspenzi echipele ţărilor care fac aşa ceva. Să nu le laşi să joace meciuri câţiva ani.

CITEŞTE ŞI:

Norvegienii se fac de râs până la capăt: Au reclamat România la UEFA! Motivul e de-a dreptul ridicol

Strigător la cer: Ce a povestit un suporter norvegian despre deplasarea sa în România

La meci ca impostorii: Doi primari PSD au intrat fraudulos pe „Arena Naţională“. Cum au procedat

România se revoltă după declaraţiile norvegienilor despre copiii prezenţi la meci: Burleanu trece la ameninţări!

Cei mai simpatici suporteri din lume: Ce au confiscat stewarzii de la fanii mici ai naţionalei

Selecţionerul Norvegiei, deranjat profund cei mici au fost la meci: Cum a catalogat regula UEFA

Copiii români au ajuns vedete în presa internaţională: Ce s-a scris despre atmosfera de la meci

Hagi „turbează“: Contra s-a răzbunat pe el şi pe Gică Popescu la meciul cu Norvegia. Cât a jucat Ianis

VIDEO Contra, limbaj de birjar: Selecţionerul l-a înjurat ca la uşa cortului pe Puşcaş, de faţă cu 30.000 de copii

VIDEO Mister desluşit: Cine ar fi trebuit să bată penalty-ul pe care l-a ratat Puşcaş cu Norvegia

Scenariu de coşmar pentru România: Suedia se califică la Euro 2020 şi cu o înfrângere la Bucureşti

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite