Norvegia, ţara în care regulile nu se negociază: Un jurnalist, uluit de gândirea românească

Norvegia, ţara în care regulile nu se negociază: Un jurnalist, uluit de gândirea românească

Meciul de fotbal România - Norvegia, din etapa a 5-a a grupelor Ligii Naţiunilor, ar fi trebuit să aibă loc, duminică seară, pe „Arena Naţională“. Partida a fost însă anulată, în mod oficial, deoarece autorităţile de la Oslo au o politică dură pentru combaterea pandemiei.

Ştiri pe aceeaşi temă

România - Norvegia a fost scos din programul serii în Liga Naţiunilor. UEFA a înştiinţat, atât federaţia de la Oslo, cât şi forul fotbalistic de la Bucureşti că meciul s-a anulat. „Adevărul“ a explicat aici, pe larg, succesiunea de evenimente care a cauzat această situaţie extraordinară.
 
Contactat de „Adevărul“, jurnalistul Øyvind Herrebrøden, care lucrează pentru publicaţia „VG“, a explicat de ce autorităţile de la Oslo au refuzat deplasarea naţionalei la Bucureşti. El s-a arătat foarte surprins că românii credeau că, într-un final, Ministerul Sănătăţii din Norvegia va ceda şi va accepta ca Erling Haaland şi colegii săi să joace pe „Arena Naţională“.
 
Asta în condiţiile în care, după o şedinţă cu reprezentanţii federaţiei de la Oslo, ministrul Sănătăţii, Bent Hoie, a făcut un anunţ ferm: „Un lucru e clar, oamenii care au intrat în contact cu o persoană bolnavă de COVID-19 (n.r. - căpitanul naţionalei Norvegiei) trebuie să stea în izolare 10 zile. Sper ca cei din fotbal să înţeleagă că, dacă ei nu respectă aceste norme, încrederea populaţiei în aceste norme o să scadă. N-ar fi corect ca echipa naţională să facă această deplasare“.
 
Atenţie: potrivit normelor sanitare UEFA, Norvegia ar fi putut veni, fără probleme, în România, singura condiţie fiind ca jucătorul bolnav (n.r. - Omar Elabdellaoui) să fie extras din lot, izolat, iar colegii săi să fie retestaţi, înainte de partidă.
 
Norvegia n-a vrut să facă însă acest lucru întrucât la ei în ţară regula e clară: ai intrat în contact cu un bolnav de COVID-19, te izolezi 10 zile. Aşa se va întâmpla acum şi cu naţionala de fotbal.
 
Jurnalistul Øyvind Herrebrøden (foto, dreapta) a spus pentru „Adevărul“ că se aştepta la acest deznodământ, având în vedere că, în societatea lor, regulile nu se negociază.
 
 
Ce a spus jurnalistul norvegian?
 
*Situaţia naţionalei de fotbal a fost una specială. Dar noi am ştiut că sunt şanse extrem de mici ca autorităţile de aici să facă o excepţie de la regulă. 
 
*Problema e că noi, în Norvegia, avem regulile noastre. Şi sunt simple: ai avut contact cu un bolnav de COVID-19, izolare timp de 10 zile.
 
*Acum, această regulă s-a aplicat şi în cazul fotbaliştilor, deşi ei s-au testat şi au primit rezultate negative. 
 
*Noi suntem o societate specială, aici. Mă surprinde că voi, în România, vă aşteptaţi ca naţionala de fotbal să primească aprobarea Ministerului Sănătăţii de a veni în Bucureşti. La noi, regulile nu se negociază.
 
CITEŞTE ŞI:
 
 
 
Liga B a Naţiunilor, grupa 1
 
1. Austria 5 4 0 1 8-5 12
2. Norvegia 4 3 0 1 11-3 9
3. România 4 1 1 2 4-8 4
4. Irlanda de Nord 5 0 1 4 3-10 1
 
Programul echipelor naţionale din luna noiembrie
 
*11 noiembrie: România – Belarus 5-3 (amical) – Ilie Oană, Ploieşti
 
*15 noiembrie: România – Norvegia (Liga Naţiunilor) – 21.45, Arena Naţională, Bucureşti - ANULAT
 
*17 noiembrie: România U21 – Danemarca U21 (Preliminarii Euro 2021) – 20.30, Ilie Oană, Ploieşti
 
*18 noiembrie: Irlanda de Nord – România (Liga Naţiunilor) – 21.45, Windsor Park, Belfast

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările