Norul de cenuşă ne împinge spre medalii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Românii au şanse mari la aurul Europenelor, după ce ruşii, campionii „en-titre“, dar şi ucrainenii, beloruşii, israelienii şi armenii nu au făcut deplasarea în Anglia. Tricolorii, deţinători ai bronzului pe echipe, au mers trei zile cu trenul şi cu autocarul pentru a ajunge la Birmingham.

Erupţia vulcanului Eyjafjallajökull a dat peste cap desfăşurarea celei de-a 29-a ediţii a Campionatelor Europene masculine de gimnastică (21 - 25 aprilie).

Amânate cu o zi, pentru a permite sosirea la Birmingham a tuturor participanţilor, întrecerile se vor disputa, totuşi, cu doar 90% din ţările înscrise în concurs. Campionii europeni en-titre, gimnaştii ruşi, precum şi reprezentanţii Ucrainei (locul 4 la precedentele CE), Belorusiei (locul 6), Israelului şi Armeniei au renunţat la deplasarea în Anglia!

Au plecat de duminică

„Sunt peste 2.500 de kilometri până în Marea Britanie. În plus, noi nu am fi putut ajunge cu mijloacele de transport terestre pentru că mulţi din echipă nu au viză să treacă prin ţările UE. Cum zborurile au fost anulate, nu putem participa. Nu vom fi sancţionaţi de Uniunea Europeană a Gimnasticii (UEG), care a înţeles situaţia", a spus antrenorul echipei ruse, Andrei Rodionenko.

Şi românii - rămaşi, alături de germani şi britanici, favoriţi la cucerirea medaliilor de aur - au trecut prin mari emoţii până să ajungă la Birmingham.

„Băieţii noştri au plecat de duminică seară, din Bucureşti, cu trenul. Au trecut prin Budapesta, Viena, au înnoptat în Germania şi apoi au luat drumul spre Bruxelles. De acolo i-a preluat un autocar ce i-a dus spre Birmingham. Au făcut mii de kilometri în aproape trei zile. Sunt obosiţi. Ce performanţe să le mai cer?!", ne-a declarat Adrian Stoica, preşedintele Federaţiei Române de Gimnastică. Tricolorii nu sunt singurii trecuţi prin astfel de peripeţii. Delegaţiei belgiene i-a luat 11 ore să ajungă la Birmingham, iar spaniolilor, 30 de ore!

Cum a afectat norul şi alte evenimente sportive

Marele Premiu al Japoniei, a doua etapă a Campionatului Mondial de motociclism viteză, care ar fi trebuit să aibă loc începând de azi, a fost amânat pentru data de 3 octombrie.

FC Barcelona a parcurs cu autocarul aproximativ 1.000 de kilometri până la Milano pentru meciul cu Inter din Liga Campionilor. Călătoria s-a întins pe parcursul a două zile, cu o escală de o noapte la Cannes. Şi Olympique Lyon s-a deplasat la München cu autocarul, creând împreună cu suporterii o impresionantă coloană de maşini pe autostradă.

În Liga Europa, Liverpool a schimbat trei trenuri şi un avion pentru a ajunge la timp la Madrid pentru meciul tur cu Atletico din semifinale. O soartă asemănătoare a avut-o şi Fulham, nevoită să folosească autocarul pentru a se deplasa în Germania, la Hamburg. Mai mult, profitând de o blocare a circulaţiei pe autostradă, elevii lui Roy Hodgson au coborât pentru un scurt antrenament de dezmorţire.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite