VIDEO Niculescu are America la picioare: Victorie colosală pentru Monica la Miami după un meci de poveste cu Muguruza

VIDEO Niculescu are America la picioare: Victorie colosală pentru Monica la Miami după un meci de poveste cu Muguruza

Monica Niculescu (138 WTA) face cel mai bun turneu din acest început de sezon la Miami Open, acolo unde a pornit din calificări.

Monica Niculescu se simte ca peştele în apă la Miami! Anul trecut, a atins turul III aici, iar acum a egalat acest rezultat, după o nouă victorie de senzaţie.
 
Chiar dacă şi în precedentele trei partide, românca de 31 de ani a pornit, de fiecare dată, cu şansa a doua, dacă e să ne luăm după clasamentul WTA, acum, înaintea duelului cu Garbine Muguruza (17 WTA), ea era considerată o victimă sigură de majoritatea specialiştilor.
 
Iar la cum a pornit meciul, cu Muguruza conducând cu 3-0, probabil, până şi spectatorii s-au aşteptat la un duel scurt, încheiat cu victoria Garbinei. Numai că Niculescu avea alte socoteli! Monica a egalat, 3-3 şi 4-4, şi, chiar dacă şi-a pierdut serviciul la acest scor, imediat a izbutit re-break-ul: 5-5! Şi următoarele două game-uri au fost break-uri, aşa că s-a ajuns la tiebreak.
 
Aici, Niculescu a jucat impecabil şi, pur şi simplu, a „măturat“ cu Muguruza: 7-0!
 
Aflată pe val, Monica a pornit ca din tun şi în setul doi în care a condus cu 2-0. Din păcate, game-ul următor a schimbat cursul jocului! Niculescu a condus cu 40-15 şi a avut două mingi de break pentru 3-0! Muguruza şi-a făcut însă serviciul, a ieşit din impas şi, în câteva minute, scorul a devenit 3-2 pentru Garbine, de la 2-0 pentru Niculescu!
 
Monica n-a dezarmat însă, s-a luptat, în continuare, admirabil şi a egalat după un game-maraton în care şi-a făcut serviciul la deuce#4, după ce a salvat trei mingi de break: 3-3! În ciuda şanselor ratate, Muguruza nu şi-a pierdut luciditatea şi, spre deosebire de Monica, şi-a făcut lejer serviciul: 4-3. Din păcate, imediat, Niculescu şi-a pierdut serviciul la zero, aşa că adversara ei a avut ocazia de a servi pentru a închide setul. 
 
Când toată lumea se aştepta la un game dominat de Muguruza, Niculescu a mai oferit o surpriză: s-a dus la 40-0 pe serviciul adversarei şi a valorificat a treia minge de break! În loc de set la 6-3 pentru Muguruza, românca s-a apropiat la un game: 5-4.
 
Un meci pe muchie de cuţit a intrat, inevitabil, în decisiv, după ce Muguruza a făcut break la 30 şi a luat setul doi cu 6-4.
 
Setul trei a început la fel ca precedentul, cu jucătoarea din România distanţându-se la 2-0. Doar că, de această dată, Monica nu i-a permis Garbinei să revină prea repede, prea uşor, şi şi-a menţinut avansul: 3-1. Iar la acest scor, românca a izbutit un break la zero: 4-1! A urmat un nou game sufocant în care Niculescu a salvat o minge de break, înainte de a-şi face serviciul pentru 5-1.
 
Chiar dacă la acest scor a irosit trei mingi de meci pe serviciul adversarei, o victorie fabuloasă a Monicăi a venit după aproape trei ore, la a cincea minge de meci, când românca a luat game-ul opt pentru un incredibil 6-2 în decisiv!
 
În turul III, Niculescu va juca împotriva lui Wozniacki (13 WTA).
 
Monica Niculescu la Miami Open
 
*Calificări, turul I: 6-0, 2-6, 6-4 cu Arruabarrena (99 WTA)
 
*Calificări, turul II: 6-2, 6-4 cu Kozlova (101 WTA)
 
*Turul I: 6-1, 6-2 cu Zidansek (66 WTA)
 
*Turul II: 7-6, 4-6, 6-2 cu Muguruza (17 WTA)
 
VEZI PUNCTUL CARE A ADUS VICTORIA LUI NICULESCU ÎN TURUL II

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: